"LEAX Rēzekne" gan apgrozījuma, gan peļņas kritums

30.04.2024 09:53:00

Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas SIA “LEAX Rēzekne” 2023. gadā apgrozījis 26,97 milj. EUR, rāda Lursoft pieejamā gada pārskata informācija. Iesniegtajā vadības ziņojumā norādīts, ka 96,76% no pārdošanas apjoma veidoja eksports. Salīdzinot ar gadu iepriekš, pērn uzņēmuma apgrozījums samazinājies par 12,36%. Tāpat arī aizvadītajā gadā sarukusi mehānisko komponentu ražotāja SIA “LEAX Rēzekne” peļņa. Ja 2022. gadā uzņēmums pēc nodokļu nomaksas nopelnīja 2,03 milj. EUR, tad pagājušajā gadā – 0,2 milj. EUR.

“Uzņēmuma lielāko apgrozījumu vēsturiski veidojuši darījumi ar vienu sadarbības partneri. Pārskata gadā minētais sadarbības partneris būtiski samazinājis pasūtījumu apjomu, lai arī sadarbības līgums ir spēkā līdz 2027. gadam. Gan pagājušā gada nogalē, gan arī pārskata apstiprināšanas laikā uzņēmuma vadība turpina sarunas ar minētā sadarbības partnera vadību par pasūtījumu atjaunošanu un turpmāko sadarbību,” norādījis SIA “LEAX Rēzekne”, piebilstot, ka minēto apstākļu rezultātā 2023. gadā samazinājās gan uzņēmuma apgrozījums, gan peļņa. Lai mazinātu minēto apstākļu ietekmi, notiek aktīvs darbs pie jaunu klientu piesaistes.

Pārskata gadā SIA “LEAX Rēzekne” veicis termiskās apstrādes iecirkņa paplašināšanai paredzēto iekārtu uzstādīšanu, kā arī veicis dažādu iekārtu automatizācijas darbus un turpmāko automatizācijas projektu sagatavošanas darbus. Iesniegtajā gada pārskatā norādīts, ka pērn uzņēmums pakāpeniski veica tālāku esošo ražošanas plūsmu optimizāciju, tāpat arī veiktas pielāgošanas darbības gada nogalē notikušajam pasažieru transporta klienta detaļu ražošanas apjoma samazinājumam.

SIA “LEAX Rēzekne” reģistrēts 2010. gadā un pieder LEAX Group AB no Zviedrijas (98%) un SIA “Aveline” (2%). Pērn uzņēmumā bija nodarbināti 224 darbinieki.