“CityBee Latvija” 2023. gadā apgrozījis nepilnus 19 milj. EUR

29.04.2024 08:43:00

Auto koplietošanas pakalpojumu uzņēmums SIA “CityBee Latvija” 2023. gadā apgrozījis nepilnus 19 milj. EUR, liecina Lursoft pieejamais gada pārskats. Salīdzinot ar gadu iepriekš, pērn uzņēmuma apgrozījums sarucis par 1,55%, bet vēl straujāks bijis peļņas samazinājums. Ja 2022. gadā SIA “CityBee Latvija” strādāja ar 1,03 milj. EUR peļņu, tad aizvadītajā gadā tās apjoms bija sarucis līdz 0,16 milj. EUR. Galvenais iemesls peļņas kritumam bija ievērojamais lietotu automobiļu pārdošanas apjoma samazinājums.

Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “CityBee Latvija” norādījis, ka, pieaugot inflācijai un ņemot vērā jaunu automašīnu trūkumu, koplietošanas pakalpojumi kļuvuši pievilcīgāki klientiem. Reaģējot uz izmaiņām tirgū un klientu pieprasījumu, SIA “CityBee Latvija” veicis pasākumus, lai palielinātu autoparka apmēru visos tā darbības tirgos. Gada pārskatā norādīts, ka 2023. gadā uzņēmums palielināja savus ieguldījumus par 3,4 milj. EUR, galvenokārt jaunu transportlīdzekļu iegādei.

Uzņēmums šobrīd veic saimniecisko darbību Latvijas lielākajās pilsētās, kā arī vairākās mazās pilsētās, piemēram, Olainē, Ogrē, Ikšķilē u.c. Tā kā pieprasījums saglabājas augsts, SIA “CityBee Latvija” pašlaik izvērtē iespējas paplašināt auto koplietošanas pakalpojumu ģeogrāfisko zonu visā valstī.

SIA “CityBee Latvija” reģistrēts 2019. gadā un pieder lietuviešu UAB “CityBee Solutions”. Pagājušajā gadā uzņēmumā bija nodarbināti 35 darbinieki.