“4finance” pagājušajā gadā nopelnījis 3,38 milj. EUR

04.11.2022 06:24:00

AS “4finance” savā iesniegtajā gada pārskatā par 2021.gadu norādījis, ka pērn kredītu izsniegšana ievērojami palielinājās sākot no otrā ceturkšņa beigām līdz trešā ceturkšņa beigām. To veicināja pakāpeniska pieprasījuma atgriešanās un valstī ieviesto Covid-19 pandēmijas ierobežojumu vienkāršošana.

Pērn AS “4finance” turpinājis darbu pie īstenotās operāciju un lielāko izmaksu pozīciju pārskatīšanas, galveno uzmanību pievēršot efektivitātei un nodrošinot izmaksu struktūras atbilstību samazinātai 4finance Grupas struktūrai.

Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka AS “4finance” pagājušajā gadā piedzīvoja būtisku apgrozījuma pieaugumu, ko, visticamāk, sekmējusi arī tā reorganizācija. Ja 2020.gadā uzņēmums apgrozīja 5,43 milj. EUR un strādāja ar 3,59 milj. EUR zaudējumiem, tad pērn tā apgrozījums palielinājās līdz 21,57 milj. EUR, savukārt peļņa pēc nodokļu nomaksas sasniedza 3,38 milj. EUR.

AS “4finance” kredītportfeļa atlikums 2021.gada beigās bija 52,7 milj. EUR, kas ir pieaugums par 37%, salīdzinājumā ar apvienoto AS “4finance” un tai reorganizācijā pievienoto SIA “Vivus” un SIA “Ondo” kredītportfeli 38,4 milj. EUR apmērā 2020.gada beigās. Pieaugumu galvenokārt izraisīja kreditēšanas pieaugums gada otrajā pusē.

Lursoft izziņas dati rāda, ka pagājušā gada jūlijā AS “4finance” reorganizācijas ceļā pievienoti četri uzņēmumi – SIA “Ondo”, SIA “Vivus”, SIA “4finance IT” un SIA “4finance Media”. Pērn arī uzņēmumam reorganizācijas procesa rezultātā pievienojušās četras filiāles no Lietuvas, Čehijas, Polijas un Lielbritānijas, kas līdz tam piederēja SIA “4finance IT”.

Jānorāda, ka pagājušajā gadā AS “4finance”, kura patiesais labuma guvējs ir Edgars Dupats, ar darba vietām nodrošināja 254 strādājošos. Uzņēmums nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā 2021.gadā samaksājis 3,7 milj. EUR.

Turpmāk AS “4finance” plāno veidot arvien kvalitatīvāku kredītportfeli un attīstīt klientiem sniegto pakalpojumu klāstu un produktus.