"Mēness aptieka" tīkla peļņa pērn augusi līdz 2,28 milj. EUR

04.11.2022 06:48:00

AS “Sentor farm aptiekas” apgrozījums 2021.gadā palielinājies līdz 166,92 milj. EUR, kas, salīdzinot ar 2020.gadu, ir pieaugums par 9,6%. Uzņēmums norādījis, ka apgrozījuma kāpumu izdevies panākt pateicoties farmaceitu pašaizliedzībai un augstajai profesionālajai lojalitātei, uzņēmuma vadības dinamiskajai politikai un elastībai lēmumu pieņemšanā. Vienlaikus pērn palielinājusies arī aptieku tīkla peļņa pēc nodokļiem, kas 2021.gadā kāpusi līdz 2,28 milj. EUR (+77,6%, salīdzinot ar 2020.gadu).

“Mēness aptieka” tīkla īpašnieks AS “Sentor farm aptiekas” norādījis, ka veselības krīzes ietekmē pagājušais gads uzņēmumam bijis sarežģīts. “Epidemioloģiskās drošības apsvērumu, kā arī darbinieku slimības vai pašizolācijas nepieciešamības dēļ vairāku aptieku darbība uz laiku tika apturēta,” lasāms AS “Sentor farm aptiekas” vadības ziņojumā. Negatīvu iespaidu radījuši arī klientu skaita ierobežojumi aptiekā, kā arī vairākkārtējas nosacījumu izmaiņas un vajadzība strauji pārorientēties.

Pandēmijas laiks veicinājis dažādu jaunu ar digitālo vidi saistītu pakalpojumu un tehnoloģiju straujāku attīstību aptieku biznesā. Piemēram, izmaiņas normatīvajos aktos pandēmijas laikā ļāva plašāk realizēt tādu nozīmīgu projektu kā farmaceita konsultācijas tiešsaistē. Zvanot pa telefonu vai izmantojot citus tiešsaistes saziņas kanālus, 2021.gadā “Mēness aptiekas” sniegtās bezmaksas farmaceitiskās aprūpes konsultācijas saņēmuši vairāk nekā 6 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju. Tas ir trīs reizes vairāk nekā gadu iepriekš, kad uzņēmums šādu pakalpojumu ieviesa. Tāpat arī strauju attīstību 2021.gadā piedzīvoja e-menessaptieka.lv, ievērojami pārsniedzot 2021.gada prognozes.

Pārskata gadā AS “Sentor farm aptiekas” realizēja iepriekš aizsākto ilgtermiņa investīciju programmu aptieku rekonstrukcijai, uzlabojot aptieku vidi. Pērn pilnībā jaunu, mūsdienīgāku veidolu ieguva 11 aptiekas.

2021.gadā AS “Sentor farm aptiekas” nodarbināja 1024 darbiniekus. No tiem farmaceitisko aprūpi klientiem katru dienu aptiekā sniedz 740 farmācijas speciālisti. Lursoft dati rāda, ka aptieku tīkls nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā pērn samaksājis 8,17 milj. EUR.

AS “Sentor farm aptiekas” patiesie labuma guvēji ir Sergejs Korņijenko un Roberts Tavjevs.