“Malmar sheet metal” 2022.gadu cer noslēgt ar peļņu

10.11.2022 07:29:00

Ventspilī reģistrētais autobusu, kravas automašīnu, apvidus transporta līdzekļu, kā arī celtniecības iekārtu šasiju daļu, atbalstu un kronšteinu ražotājs SIA “Malmar sheet metal” pagājušajā gadā strādājis ar apgrozījuma pieaugumu.

Lursoft esošais gada pārskats rāda, ka SIA “Malmar sheet metal” apgrozījums palielinājies no 17,83 milj. EUR 2020.gadā līdz 24,33 milj. EUR pērn, tādējādi atgriežoties 2019.gada līmenī. Vienlaikus, neskatoties uz apgrozījuma pieaugumu, SIA “Malmar sheet metal” strādājis ar 103,17 tūkst. EUR lieliem zaudējumiem. Tos radīja aizkavētās kompensācijas un iepriekš nekad nepieredzēti augstais un straujais tērauda cenu pieaugums kopā ar piegādes ķēžu problēmām. “Krievijas iebrukums Ukrainā radīja noteiktu produktu un izejvielu trūkumu visā pasaulē, savukārt pieaugošā inflācija izraisīs ekonomikas izaugsmes palēnināšanos. Šie notikumi, neapšaubāmi, var ietekmēt uzņēmuma darbību gan 2022.gada otrajā pusē, gan 2023.gadā. Neskatoties uz izaicinājumiem, 2022. gada pirmajos deviņos mēnešos uzņēmums un Malmar grupa kopumā strādājusi veiksmīgi. Ražošanas un pārdošanas apjomi atkal pieauguši un uzņēmums plāno gadu noslēgt ar peļņu,” norādīts SIA “Malmar sheet metal” vadības ziņojumā.

SIA “Malmar sheet metal” ražotās metāla detaļas izmanto vairākas vadošās autobūves kompānijas pasaulē, piemēram, Volvo, Renault u.c. Beļģu Sabidor Invest BVBA piederošais SIA “Malmar sheet metal” 2021.gadā ar darba vietām nodrošināja 243 darbiniekus. Lursoft dati liecina, ka valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās uzņēmums pērn samaksāja 1,13 milj. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 0,51 milj. EUR.