"Hanzas Maiznīcas" pagājušajā gadā apgrozīja 16,02 milj. EUR

15.11.2022 06:20:00

2021.gadā vadošā starptautiskā maiznīcu grupa Ziemeļvalstīs Lantmannen Unibake pieņēma lēmumu reorganizēt svaigās maizes biznesu Baltijas valstīs, lai veiksmīgāk pielāgotos patērētāju paradumiem un pieprasījuma izmaiņām. Šī reorganizācijas procesa ietvaros uzņēmums uzlabo un konsolidē ražošanas procesus Baltijas reģionā, kā ietvaros tika plānota AS “Hanzas Maiznīcas” ceptuves slēgšana Rīgā, to īstenojot līdz 2022.gada 1. ceturksnim. Šī gada maijā uzņēmuma ražošanas ēka pārdota ar peļņu.

Lursoft dati rāda, ka 2021.gadā AS “Hanzas Maiznīcas” apgrozīja 16,02 milj. EUR, gadu noslēdzot ar 2,56 milj. EUR lieliem zaudējumiem. Zaudējumu rašanos radīja norakstīšana un uzkrājumi, kas izriet no iepriekšminētā lēmuma par uzņēmuma restrukturizāciju.

Jānorāda, ka 2021.gadā AS “Hanzas Maiznīcas” ar darba vietām nodrošināja 152 darbiniekus, valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās samaksājot 0,8 milj. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī 0,4 milj. EUR. Lursoft pieejamie dati liecina, ka kopējie AS “Hanzas maiznīcas” nodokļu maksājumi valsts kopbudžetā pērn sasniedza 2,78 milj. EUR.

Šogad AS “Hanzas Maiznīcas” plāno saglabāt vienu no vadošajām pozīcijām maizes tirgū, lielākajās maizes kategorijās piedāvājot jaunus produktus, atbalstot ar mārketinga aktivitātēm, sadarbojoties ar klientiem un attīstot jaunas produktu grupas/ kategorijas.

AS “Hanzas Maiznīcas” turpina pielāgot darbības modeli kopējā maizes tirgus krituma un konkurences pastiprināšanās riskiem.  Šī gada sākumā uzņēmums veicis korekcijas produktu portfelī, kā arī turpina darbu pie tirdzniecības departamenta un loģistikas pakalpojumu modeļa pielāgošanas esošajai tirgus situācijai.