“JELD-WEN Latvija” apgrozījums gada laikā audzis par 9,2%

17.11.2022 06:38:00

SIA “JELD-WEN Latvija”, kas nodarbojas ar durvju plākšņu, durvju un ar tām saistīto komponentu ražošanu un pārdošanu, 2021.gadā kāpināja apgrozījumu līdz 73,6 milj. EUR, kas gada laikā ir pieaugums par 9,2%. No uzņēmuma kopējā apgrozījuma pagājušajā gadā vietējais tirgus nodrošināja mazāk nekā 10 tūkst. EUR, pārējo daļu – eksports.

Pārskata gadu kokapstrādes nozarē strādājošais uzņēmums noslēdzis ar 2,83 milj. EUR peļņu pēc nodokļu nomaksas.

Pērn Aizkraukles novada trešais lielākais uzņēmums SIA “JELD-WEN Latvija” turpināja kokšķiedras plātņu rūpnīcas darbu, attīstot sadarbību ar citiem JELD-WEN grupas uzņēmumiem Eiropā, savukārt durvju rūpnīca pārskata gada laikā turpināja attīstīt ārdurvju ražošanu. Rāmju rūpnīca Dobelē pārskata gadā turpināja augstas pievienotās vērtības projektu durvju rāmju ražošanu.

Lursoft dati rāda, ka SIA “JELD-WEN Latvija” 2021.gadā nodrošināja 618 darba vietas, uzņēmumam valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās samaksājot 3,38 milj. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 1,46 milj. EUR. Pēc Lursoft pieejamās informācijas, SIA “JELD-WEN Latvija” šobrīd reģistrētas trīs struktūrvienības – rūpnīcas Aizkraukles novadā un Dobelē, kā arī noliktava Jelgavā.

SIA “JELD-WEN Latvija” kapitāldaļu turētājs ir Lielbritānijā reģistrētais JELD-WEN Europe.Ltd.