"Rīgas dzirnavnieks" turpinājis strādāt ar zaudējumiem

25.11.2022 09:13:00

Laika periodā no 2021.gada 1. jūlija līdz 2022. gada 30. jūnijam AS “Rīgas dzirnavnieks” strādājis ar 22,9 milj. EUR apgrozījumu, kas ir ir par 4,6% mazāk nekā gadu iepriekš. Lursoft Multi atskaites dati rāda, ka uzņēmums jau ceturto gadu pēc kārtas strādājis ar zaudējumiem, pagājušajā finanšu gadā tiem sasniedzot 879,4 tūkst. EUR.

Iesniegtajā gada pārskatā AS “Rīgas dzirnavnieks” norādījis, ka pagājušajā finanšu gadā bija vērojams tirgus apjoma kritums, ko izraisīja sīvāka konkurence.

Jānorāda, ka aizvadītajā finanšu gadā AS “Rīgas dzirnavnieks” bija darba devējs 90 darbiniekiem. Nodokļu maksājumos graudu pārstrādes uzņēmums pērn samaksājis 1,8 milj. EUR. 

AS “Rīgas dzirnavnieks” investīcijas galvenokārt veicis jomās, kas ļauj uzņēmumam pilnvērtīgāk kontrolēt produktu kvalitāti, tāpat uzlabot ražošanas procesu produktiem ar augstāku pievienoto vērtību un ļauj palielināt eksporta apjomus saražotajai produkcijai.

No nākamā gada ražas AS “Rīgas dzirnavnieks” plāno iepirkt divreiz vairāk auzu nekā pērn. Jānorāda, ka šogad no zemniekiem uzņēmums iegādājis 17 tūkst. t šīs kultūras, savukārt rudzus un kviešus paredzēts iepirkt līdzīgā apjomā kā iepriekšējā gadā.