"KELK" turpinās attīstīt sadarbību ar Turkmenistānu

01.12.2022 06:46:00

SIA “KELK”, kas nodarbojas ar dzelzceļa pārvadājumu kodu iepirkšanu un pārdošanu, aptverot visas NVS valstis, 2021.gadā strādājis ar 14,8 milj. EUR apgrozījumu. Salīdzinot ar gadu iepriekš, uzņēmuma apgrozījums sarucis par 7,5%. Lursoft pieejamie dati rāda, ka samazinājusies arī SIA “KELK” peļņa pēc nodokļu nomaksas, sarūkot no 204 tūkst. EUR 2020.gadā līdz 105,3 tūkst. EUR pērn.

“2021.gadā uzņēmuma vadības uzmanība pamatā tika veltīta dzelzceļa kravu pārvadājumu kodu tirdzniecības apjomu noturēšanai esošajā līmenī,” lasāms SIA “KELK” vadības ziņojumā. Tas arī norādījis, ka jau kopš 2019.gada gan uzņēmumam, gan visai Latvijas transporta un tranzīta nozarei ir bijis satricinājumiem piepildīts periods. “Gan izejvielu cenu samazinājuma globālajos finanšu tirgos un, attiecīgi, mazāka to pārvadājumu apmēra dēļ, gan arī reģiona ekonomiskās un politiskās situācijas dēļ pieredzēts būtisks pārvadājamo kravu apmēra samazinājums. To ietekmēja arī Covid-19 pandēmijas noteiktie vispasaules pārvietošanās ierobežojumi,” skaidro SIA “KELKL”.

SIA “KELK”, plānojot turpmāko attīstību, kā galveno prioritāti iecerējis sadarbības veicināšanu ar Turkmenistānas dzelzceļa transporta ministriju, turpinot piedāvāt esošiem un jauniem klientiem kravu pārvadājumus šajā reģionā.

Lursoft dati rāda, ka SIA “KELK” ir Turkmenistānas kapitāla uzņēmums, jo tā vienīgais kapitāldaļu turētājs ir Turkmenistānas valstspiederīgais Seid Seidov. Uzņēmumam pieder daļas vēl divos uzņēmumos – SIA “AHAL TEKE” (45%) un SIA “VHB” (100%).