2021. gadā “Riga fertilizer terminal” saglabājis peļņu iepriekšējā līmenī

24.01.2023 09:56:00

Lursoft pieejamā informācija liecina, ka pārskatu par 2021. gadu iesniedzis SIA “Riga fertilizer terminal”. Pārskatā pieejamā informācija liecina, ka 2021. gadā uzņēmums apgrozīja 22, milj. EUR, kas ir par 5,11% mazāk nekā gadu iepriekš. Neskatoties uz apgrozījuma samazinājumu, SIA “Riga fertilizer terminal” peļņa aizpērn saglabājusies iepriekšējā līmenī. 2021. gadā uzņēmums pēc nodokļu nomaksas nopelnīja nepilnus 5,9 milj. EUR.

SIA “Riga fertilizer terminal” pamatdarbības veids ir minerālmēslu pārkraušana un īstermiņa uzglabāšana.

2021. gadā SIA “Riga fertilizer terminal” pārkrāva 1,3 milj. t kravu, kas, salīdzinot ar gadu iepriekš, ir par 78 tūkst. t mazāk.

Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “Riga fertilizer terminal” norādījis, ka par tā patieso labuma guvēju reģistrēts Dmitrijs Mazepins, kurš pēc Krievijas bruņotā iebrukuma Ukrainā iekļauts sankciju sarakstos. Uzņēmums arī norādījis, ka tā kapitāldaļu turētājām no Kipras – Svizraa Management Ltd – ir veiktas izmaiņas dalībnieku un patiesā labuma guvēju sastāvā. Pēc veiktajām izmaiņām Kipras uzņēmumu reģistrā iesniegti arī dokumenti LR Uzņēmumu reģistrā izmaiņu veikšanai. Uzņēmumu reģistrs, pamatojoties uz Sankciju regulējumu, atteicies izskatīt iesniegtos dokumentus un veikt izmaiņas. SIA “Riga fertilizer terminal” par atteikšanos veikt izmaiņas pret LR Uzņēmumu reģistru iesniedzis prasību tiesā un uzsākts tiesvedības process.

Šobrīd SIA “Riga fertilizer terminal” naudas līdzekļi ir iesaldēti kredītiestādē un maksājumi tiek veikti pēc Finanšu un kapitāla tirgus komisijas vispārējā saskaņojuma vai speciālām atļaujām.

SIA “Riga fertilizer terminal” reģistrēts 2009. gadā. Lursoft dati rāda, ka 2021. gadā uzņēmums bija darba devējs 98 strādājošajiem.

Uz š.g. 18. janvāri SIA “Riga fertilizer terminal” bija uzkrāts 49,8 tūkst. EUR liels nodokļu parāds.