"Dinair Filton" turpinājis strādāt ar zaudējumiem

03.02.2023 06:20:00

Visa veida gaisa filtru ražotājs SIA “Dinair Filton” laika periodā no 2021. gada 1. aprīļa līdz 2022. gada 31. martam apgrozījis 21,52 milj. EUR. Salīdzinot ar gadu iepriekš, tas ir pieaugums par nepilniem 10%. “Apgrozījuma pieaugums skaidrojams ar pieaugošu pieprasījumu gan no gaisa filtru oriģinālo iekārtu ražotāju klientiem Eiropas Savienībā un ārpus tās, gan grupas saistītajiem uzņēmumiem galvenokārt Skandināvijas valstīs,” teikts SIA “Dinair Filton” vadības ziņojumā. Uzņēmums arī norādījis, ka apgrozījuma pieaugums nav bijis pietiekams, lai segtu izmaksu pieaugumu, kā rezultātā aizvadītais finanšu gads noslēgts ar 1,4 milj. EUR zaudējumiem. Lursoft Multi atskaites dati rāda, ka Olainē reģistrētais SIA “Dinair Filton” ar zaudējumiem strādājis jau pēdējos trīs gadus.

Zaudējumu iemesls un gada lielākais izaicinājums, neskaitot pandēmijas seku pārvarēšanu, bija pieaugošās izmaksas materiāliem un darba spēkam. “Šajā pārskata periodā pašizmaksas pieaugums bija lielāks nekā mūsu spēja laicīgi palielināt pārdošanas cenas, kā rezultātā bruto marža samazinājās no 16% pagājušajā pārskata periodā līdz 8% šajā pārskata periodā,” norādījis SIA “Dinair Filton”.

Lai mazinātu inflācijas ietekmi, SIA “Dinair Filton” stiprināja ražošanas vadības komandu ar mērķi ieviest efektivitātes pasākumus, lai palielinātu ražošanas produktivitāti un apjomus. Pārskata periodā uzņēmums veica investīcijas ražošanas iekārtās, kas būtiski ļaus automatizēt un palielināt ražošanas apjomus nākotnē.

Zviedrijas kapitāla SIA “Dinair Filton” aizvadītajā finanšu periodā ar darba vietām nodrošināja 282 darbiniekus.