"MarkIT Latvija" apgrozījums sasniedzis 14,53 milj. EUR

21.02.2023 06:57:00

IT tehnikas un programmatūras tirgotājs korporatīvajiem klientiem un valsts, pašvaldību iestādēm SIA “MarkIT Latvija” 2022. gadā kāpinājis apgrozījumu par 10,88%, rādītājam sasniedzot 14,53 milj. EUR. Lursoft Multi atskaites dati liecina, ka tas ir vēsturiski augstākais SIA “MarkIT Latvija” apgrozījums.

Iesniegtajā vadības ziņojumā uzņēmums norādījis uz vairākiem faktoriem, kas veicinājuši apgrozījuma pieaugumu, tostarp uzņēmuma modernizācija, kas vēl vairāk uzlaboja klientu laika un naudas taupīšanas iespējas, caurskatāma cenu veidošana, zīmola atpazīstamība un pasūtījumu piegādes precizitāte.

Aizvadīto pārskata gadu tirgotājs noslēdza ar 503,77 tūkst. EUR peļņu pēc nodokļu nomaksas, kuru uzņēmuma vadība rekomendē sadalīt dividendēs.

SIA “MarkIT Latvija” plāno veicināt kopējo IT iepirkumu izmaksu samazināšanu klientiem, paplašināt IT produktu sortimentu un palielināt klientu un tirgus daļu.

Lursoft dati rāda, ka SIA “MarkIT Latvija” reģistrēts 2000. gadā un pieder Igaunijā reģistrētajam MarkIT Holding AS. Pērn uzņēmumā bija nodarbināti 10 darbinieki.