Apvienošanas ceļā pie "Mājas Cēsīs" tiks pievienots "Heliport Cēsis"

22.02.2023 06:41:00

Lursoft Klientu Portfeļa monitorings ziņo, ka SIA “Heliport Cēsis” un SIA "Mājas Cēsīs" paziņojuši par iecerēto reorganizāciju. Apvienojot uzņēmumus, pie "Mājas Cēsīs" tiks pievienots "Heliport Cēsis". Šāds lēmums pieņemts š.g. 15. februārī.

Kreditori savas prasības viena mēneša laikā no paziņojuma publicēšanas brīža var pieteikt SIA “Heliport Cēsis” juridiskajā adresē O. Vācieša ielā 6B, Rīgā.

Lursoft dati rāda, ka gan SIA “Heliport Cēsis”, gan arī SIA “Mājas Cēsīs” vienīgais kapitāldaļu turētājs ir AS “Draugiem Group”.

SIA “Mājas Cēsīs” tika dibināts ar mērķi radīt mūsdienīgas un videi draudzīgas dzīvesvietas Cēsīs, kur pilsētas mācību iestāžu pedagogiem būtu iespēja saņemt 50% atlaidi no īres maksas. Uzņēmums tika reģistrēts aizvadītā gada janvārī ar sākotnējo ieceri izveidot 30 energoefektīvu īres māju ciematu “Mājas Cēsīs Cīrulīšos”. Uzņēmuma reģistrētais un apmaksātais pamatkapitāls ir 1 milj. EUR.

Tikpat liels pamatkapitāls ir arī 2021. gada jūnijā reģistrētajam SIA “Heliport Cēsis”. Tolaik, komentējot jaunā uzņēmuma dibināšanas mērķus, “Draugiem Group” norādīja, ka Cēsīm kā “Draugiem Group” mājvietai jābūt sasniedzamai ar visiem pieejamajiem transporta veidiem, un drīzumā, atsākoties drošai ceļošanai, arī gaisa transporta izmantošana būs aizvien pieprasītāja. Uzņēmums norādījis, ka šis ir viens no tā eksperimentiem.

Holdinga AS “Draugiem Group” peļņa pēc nodokļu nomaksas 2021. gadā sasniedza 57,36 milj. EUR.