"Tele2" apgrozījums audzis līdz 165,8 milj. EUR

08.03.2023 08:35:00

SIA “Tele2” apgrozījums 2022. gadā, salīdzinot ar gadu iepriekš, palielinājies par 8,9%, sasniedzot 165,8 milj. EUR. Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka pērn augusi arī SIA “Tele2” peļņa, rādītājam pēc nodokļu nomaksas palielinoties līdz 33,1 milj. EUR. Uzņēmuma valde rekomendē sadalīt dividendēs iepriekšējo gadu nesadalīto peļņu 40 milj. EUR apmērā un pārējo atstāt nesadalītu.

“2022. gads SIA “Tele2” bija izaugsmes gads, neraugoties uz būtiskiem darbības apgrūtinājumiem Krievijas izraisītā kara ietekmes dēļ, jo īpaši palielinoties enerģijas izmaksām. Uzņēmums apkalpoja aizvien pieaugošu mobilo sakaru klientu skaitu Latvijā, noslēdzot gadu ar vairāk nekā 1 miljonu pakalpojumu pieslēgumu,” norādīts SIA “Tele2” vadības ziņojumā. Uzņēmums turpināja attīstīt digitālus risinājumus gan tirdzniecībā un klientu apkalpošanā, gan arī darbības nodrošināšanā.

Gada laikā uzņēmums saglabāja pozitīvu bilanci, piesaistot klientus ar numura saglabāšanas pakalpojuma palīdzību, kā arī veica virkni tehnoloģisku jauninājumu, turpinot infrastruktūras attīstību. Izsolē iegūti būtiski frekvenču spektra resursi, kas ļaus SIA “Tele2” turpmākajos gados strauji palielināt 5G tehnoloģijas pārklājumu valsts teritorijā.

Uzņēmums, rūpējoties par vidi, uzstādījis saules paneļus 20 bāzes stacijām, kas labvēlīgu apstākļu gadījumā ļaus nosegt līdz pat 100% nepieciešamās elektroenerģijas mobilo sakaru bāzes stacijas darbības nodrošināšanai.

SIA “Tele2” turpināšot īstenot izaugsmes un attīstības stratēģiju, izmantojot tirgus un jaunāko tehnoloģiju sniegtās iespējas, kā arī vadot piedāvājumu attīstību tā, lai nodrošinātu visaugstāko pakalpojumu kvalitāti un klientu apmierinātību.

Lursoft dati rāda, ka 2022. gadā SIA “Tele2” strādāja 318 darbinieki. Uzņēmumam šobrīd reģistrētas 44 aktīvas struktūrvienības.