"Lāčplēša piens" apgrozījums audzis līdz 2,15 milj. EUR

14.03.2023 05:48:00

SIA “Lāčplēša piens” 2022. gadā palielinājis apgrozījumu līdz 2,15 milj. EUR, liecina Lursoft pieejamais gada pārskats. Salīdzinot ar gadu iepriekš, uzņēmums apgrozījums audzis par 54%. Uzņēmuma pārskata gada peļņa sasniedza 356,49 tūkst. EUR pēc nodokļu nomaksas.

SIA “Lāčplēša piens” vadība norāda, ka apgrozījuma un peļņas pieaugumu nodrošināja saražotāja piena daudzuma pieaugums un lielākas piena cenas. “Produktivitātes un piena daudzuma pieaugums ir rezultāts īstenotajam projektam, kas realizēts ar Eiropas Savienības Lauksaimniecības Fonda Lauku attīstībai projekta līdzekļiem. Tā rezultātā modernizēta slaucamo govju kūts un iegādātas lauksaimniecības mašīnas,” norādīts SIA “Lāčplēša piens” vadības ziņojumā. Uzņēmums gada beigās uzsācis jaunlopu ganāmpulka atjaunošanu, kas arī ir viens no produktivitātes stimulējošiem pasākumiem.

Lursoft dati atklāj, ka SIA “Lāčplēša piens” reģistrēts 2000.gadā. Pērn tajā bija nodarbināti 48 darbinieki. Piena lopkopības uzņēmuma patiesie labuma guvēji ir Malda Poikāne un Aivars Skuja.