“8 CBR” turpmāk vadīs Kaspars Kalniņš

21.03.2023 08:48:00

Lursoft Klientu Portfeļa monitorings vēsta par izmaiņām SIA “8 CBR” valdes sastāvā. Iepazīstoties ar Lursoft izziņas informāciju, redzams, ka par uzņēmuma jauno valdes priekšsēdētāju iecelts Kaspars Kalniņš. Jānorāda, ka SIA “8 CBR” līdzšinējais valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis savu amatu atstāja š.g. 6. martā.

Juris Gulbis SIA “8 CBR” valdes priekšsēdētāja amatā atradās kopš pagājušā gada 20. jūlija, savukārt nepilnu gadu vēl pirms tam viņš ieņēma uzņēmuma valdes locekļa amatu. Lursoft dati rāda, ka ilggadējais SIA “Tet” vadītājs pēc SIA “8 CBR” valdes priekšsēdētāja amata atstāšanas šobrīd neieņem amatu nevienā no Latvijas uzņēmumiem.

Lursoft izziņas dati liecina, ka SIA “8 CBR” jaunais valdes priekšsēdētājs Kaspars Kalniņš vienlaikus ieņem arī SIA “ACBR” un SIA “HAKAGURU” valdes priekšsēdētāju amatus.

Autoceļu, ielu, laukumu, tiltu un citu transporta inženierbūvju būvnieks SIA “8 CBR” 2021. gadā strādājis ar apgrozījuma kritumu un zaudējumiem. Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka aizpērn uzņēmums apgrozīja par 13,4% mazāk nekā gadu iepriekš. SIA “8 CBR” apgrozījums 2021.gadā bija 28,73 milj. EUR, savukārt zaudējumi – 112,74 tūkst. EUR. Pēc Lursoft Multi atskaites informācijas, iepriekš pēdējo reizi ar zaudējumiem SIA “8 CBR” strādājis 2016.gadā.

SIA “8 CBR” savā vadības ziņojumā norādījis: “2021.gadā uzņēmumam nācās saskarties ar neskaidru situāciju attiecībā uz lielāko pasūtītāju plānotajiem projektu apjomiem un izpildes termiņiem, pieaugot konkurencei, attiecīgi, arī peļņas iespējām šajos projektos. Ņemot vērā, ka daļa no projektiem objektīvu iemeslu dēļ tika pārcelti uz vēlāku laiku, kā arī to, ka gada otrajā pusē pieauga resursu cenas, kas ietekmēja noslēgto līgumu rentabilitāti, uzņēmuma pārskata gada rezultāts nesasniedza plānoto peļņas apmēru.”

Lursoft dati rāda, ka pagājušajā gadā SIA “8 CBR” uzvarējis četros publisko iepirkumu konkursos. No tiem lielākais ir VSIA “Latvijas Valsts ceļi” izsludinātais 10,3 milj. EUR vērtais konkurss par valsts reģionālā autoceļa P37 Pļaviņas – Madona – Gulbene (Madona – Cesvaine) 42,787. – 60,140. km posma pārbūvi. Šajā konkursā SIA “8 CBR” uzvarējis kopā ar SIA “ACBR”.