Līdz ar īpašnieka maiņu “Severstal Distribution” ticis pie jauna nosaukuma

25.04.2023 15:29:00

Lursoft izziņas informācija liecina, ka SIA “Severstal Distribution” šodien, 25. aprīlī, mainījis nosaukumu uz SIA “Marcegaglia Baltics”. Jānorāda, ka līdz 2014. gadam uzņēmums bija zināms ar nosaukumu “Severstaļlat”, kad tā nosaukums nomainīts uz “Severstal Distribution”.

SIA “Marcegaglia Baltics” reģistrēts 1992. gadā un vēl 2021. gadā tā apgrozījums sasniedza 1,53 miljardus eiro, bet peļņa 58,95 milj. EUR.

Uzreiz pēc Krievijas pilna mēroga bruņotā iebrukuma Ukrainā SIA “Marcegaglia Baltics” patiesais labuma guvējs Aleksejs Mordašovs tika iekļauts Eiropas Savienības sankciju sarakstā, taču Lursoft izziņā redzams, ka š.g. aprīlī SIA “Marcegaglia Baltics” mainījies gan kapitāldaļu turētājs, gan arī patiesais labuma guvējs. Par uzņēmuma jauno īpašnieku kļuvis Itālijā reģistrētais MARCEGAGLIA CARBON STEEL S.P.A., savukārt uzņēmuma jaunie patiesie labuma guvēji ir Antonio un Emma Marcegaglia. Līdz ar īpašnieka maiņu par uzņēmuma jauno valdes priekšsēdētāju iecelts Nicoli Filippo.

Valsts ieņēmumu dienesta publiskotā informācija rāda, ka uz š.g. 21. aprīli uzņēmumam bija uzkrāts 142,55 tūkst. EUR liels nodokļu parāds. Pērn tas VID administrētajos nodokļos samaksājis 7,37 milj. EUR (2021. gadā – 19,69 milj. EUR). Līdz ar SIA “Marcegaglia Baltics” iepriekšējā patiesā labuma guvēja A. Mordašova iekļaušanu sankciju sarakstos, samazinājās arī metālapstrādes uzņēmumā strādājošo darbinieku skaits, rāda Lursoft apkopotā informācija. Ja 2021. gadā uzņēmumā strādāja 214 darbinieki, tad pērn – 132.