"SuperAlko" veikalu īpašnieka apgrozījums audzis līdz 43,4 milj. EUR

22.05.2023 06:26:00

Alkoholisko un citu dzērienu mazumtirgotājs SIA “Aldar Latvija”, kam pieder veikali "SuperAlko", 2022. gadā turpinājis darbu pie interneta veikala, tā attīstības un atpazīstamības, kā arī plānoja sadarbības uzsākšanu ar ātrās piegādes firmu Wolt.

Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka pagājušajā gadā uzņēmums piedzīvoja ievērojamu apgrozījuma pieaugumu, rādītājam palielinoties par 72,68% un sasniedzot 43,4 milj. EUR. Pēc nodokļu nomaksas SIA “Aldar Latvia” peļņa 2022. gadā sasniedza 1,6 milj. EUR. Jānorāda, ka pandēmijas laikā SIA “Aldar Latvia” piedzīvoja gan apgrozījuma, gan peļņas kritumu, jo vēl 2019.gadā uzņēmums apgrozīja nepilnus 55 milj. EUR un nopelnīja 2,5 milj. EUR, bet turpmākajos divos gados rādītāji samazinājās. “Inflācijas pieaugums, ekonomiskās izaugsmes palēnināšanās, enerģētikas krīze, pieaugošās procentu likmes, spriedze piegādes ķēdēs un darbaspēka trūkums – tie bija izaicinājumi, ar kuriem uzņēmums saskārās 2022.gadā,” teikts SIA “Aldar Latvia” vadības ziņojumā.

Limbažu novada Ainažos reģistrētais SIA “Aldar Latvia” aizvadītajā gadā bija darba devējs 83 darbiniekiem. 2022. gadā uzņēmums nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 4 milj. EUR, tostarp 0,2 milj. EUR iedzīvotāju ienākuma nodoklī un 0,4 milj. EUR valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās.

Aizvadītā gada izskaņā SIA “Aldar Latvia” bija atvērtas piecas tirdzniecības vietas – Valkā, Ainažos, Veclaicenē, Rīgā (Pļavniekos) un Ogrē. Šogad maijā uzņēmums iecerējis atvērt vēl vienu tirdzniecības vietu Rīgā (Juglas ielā).

SIA “Aldar Latvia” turpina mērķtiecīgu darbu pie uzņēmuma mārketinga pasākumu uzlabošanas un preču sortimenta paplašināšanas, tajā skaitā veicot iepirkumus no tiešajiem preču ražotājiem Eiropā.

Lursoft dati rāda, ka 2016. gadā reģistrētā SIA “Aldar Latvia” kapitāldaļu turētājs ir igauņu “Aldar Eesti” Osauhing, savukārt patiesais labuma guvējs – Elmo Ehrlich.