Sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumam "Cantus" jauns nodrošinājums

22.05.2023 06:45:00

Lursoft izziņas informācija rāda, ka aizvadītajā sestdienā, 20. maijā, Valsts ieņēmumu dienests piemērojis jaunu nodrošinājumu sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumam SIA “Cantus”. Reģistrētais nodrošinājums paredz aizliegumu uzņēmumam reģistrēt komercķīlas, tās pārjaunot vai grozīt. Jānorāda, ka abas komercķīlas, kas SIA “Cantus” reģistrētas 2008. gadā, dzēstas jau pirms vairākiem gadiem. Lursoft dati rāda, ka šobrīd SIA “Cantus” ir reģistrēti divi aktīvi nodrošinājumi.

SIA “Cantus”, kas ir restorānu “Steiku haoss” īpašnieks, uz š.g. 18. maiju bija uzkrājis 65,52 tūkst. EUR lielu nodokļu parādu. Lursoft izziņas informācijā redzams, ka nodokļu parādi uzņēmumam reģistrēti jau ilglaicīgi.

Ja vēl pirms pandēmijas SIA “Cantus” strādāja ar apgrozījumu, kas pārsniedz 1 milj. EUR, tad gan 2020., gan 2021. gadā reģistrēts kritums. Lursoft dati rāda, ka 2021. gadā SIA “Cantus” apgrozījums bija samazinājies līdz 387,75 tūkst. EUR, savukārt peļņa bija nepilni 4 tūkst. EUR.

Jānorāda, ka Rolandam un Ingai Čīmām, kuri ir SIA “Cantus” īpašnieki, patiesā labuma guvēja statuss reģistrēts kopumā sešos uzņēmumos. Nodokļu parāds un nodrošinājums reģistrēti arī SIA “Audēju Steiki”, kā arī nodokļu parādnieku rindās ir gan SIA “TEĀTRA IELA 1”, gan SIA “FFT”.