"Dižozols plus" strādājis ar stabilu apgrozījuma pieaugumu visa 2022. gada garumā

25.05.2023 06:33:00

Mēbeļu un liekti līmēto izstrādājumu ražotājs SIA “Dižozols plus” 2022. gadā turpinājis fokusēties uz attīstību. “Uzņēmumam izdevās realizēt vairākus investīciju projektus, kā arī nostabilizēt uzņēmuma naudas plūsmu. Reaģējot uz ģeopolitisko situāciju pasaulē un ar to saistītajiem riskiem, uzņēmums turpināja palielināt savas izejvielu noliktavas apjomu, lai, nepalielinot pasūtījumu izpildes termiņus klientiem, spētu noreaģēt uz piegāžu pārrāvumiem un piegāžu termiņu palielinājumiem,” teikts SIA “Dižozols plus” vadības ziņojumā.

2022. gadā SIA “Dižozols plus” strādāja ar stabilu apgrozījuma pieaugumu visa gada garumā, kas gada beigās rezultējās ar 18,6% pieaugumu salīdzinājumā ar 2021. gadu. Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka pērn SIA “Dižozols plus” apgrozīja 10,69 milj. EUR, pēc nodokļu nomaksas gūstot 796,2 tūkst. EUR peļņu.

Pagājušajā gadā SIA “Dižozols plus” turpinājās iekšējās pārmaiņas: ražošanas un administrācijas efektivitātes paaugstināšana un modernizācija. Uzņēmums turpināja investēt jaunās un modernākās ražošanas iekārtās, kas nākotnē nodrošinās ātrāku produktu apstrādi, sarežģītāku produktu ražošanu, kā arī samazinās energoresursu patēriņu.

Uzņēmums turpmākajos gados vēlas turpināt nostabilizēt savu vietu tirgū, piedāvājot sarežģītākus ražošanas risinājumus ar augstāku pievienoto vērtību. SIA “Dižozols plus” mērķis ir palielināt piedāvāto ražošanas risinājumu klāstu, vienlaikus nezaudējot fokusu – ražošanas efektivitāte un tās palielināšana.

Lursoft izziņas informācija liecina, ka 1998. gadā reģistrētais mēbeļu ražotājs SIA “Dižozols plus” pieder Ģirtam Plakanam un Gatim Rudzītim. Pērn uzņēmumā bija nodarbināti 156 darbinieki. Valsts ieņēmumu dienesta publiskotie dati rāda, ka 2022. gadā valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās SIA “Dižozols plus” samaksāja 965,15 tūkst. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 553,97 tūkst. EUR.