LIKVIDĒ SIA RĪGAS DĀRZEŅI

27.05.2013 08:38:00

Pagājušajā piektdienā likvidēts 1995.gadā reģistrētais SIA RĪGAS DĀRZEŅI, informē Klientu Portfelis.

Uzņēmuma pēdējais iesniegtais gada pārskats liecina, ka 2012.gadā tā apgrozījumu veidojuši 1,154 milj.Ls, savukārt peļņa pēc nodokļiem bijusi 203,123 tūkst.Ls. Apgrozījuma pieaugums aizvadītajā gadā veidojis 22,3%, kas izskaidrojams ar pamatlīdzekļu pārdošanu. Pērn uzņēmumā nodarbināti 60 strādājošie.

Kā savā ziņojumā norāda uzņēmuma vadība, SIA RĪGAS DĀRZEŅI ražošana pērn notika 6ha lielās stikla siltumnīcās Biķernieku ielā. Lēmums par likvidāciju pieņemts, jo uzņēmumam nav bijuši līdzekļi tā attīstībai, kā arī zeme īpašumā. Kā norāda SIA RĪGAS DĀRZEŅI vadība, uzņēmums izmantojis vairāku gadu garumā veidotos uzkrājumus, kuri izlietoti siltuma un darba algu samaksai tekošā gada vajadzībām. Uzņēmuma vadība nav vēlējusies uzņemties risku ņemt kredītu, lai ieguldītu uzņēmumā līdzekļus, kurš atrodas uz privātas zemes, nezinot zemes īpašnieka tālākos plānus par tās izmantošanu.

SIA RĪGAS DĀRZEŅI nodarbojās ar dārzeņu un dārzeņu sēklu audzēšanu stikla siltumnīcās. Sēklas ražotas eksporta vajadzībām.