“Scandagra Latvia” apgrozījums audzis līdz 228,46 milj. EUR

04.08.2023 06:40:00

SIA “Scandagra Latvia” apgrozījums 2022. gadā veidoja 228,46 milj. EUR, par 76,51% vairāk nekā gadu iepriekš. “Apgrozījuma pieaugums skaidrojams ar uzņēmuma attīstību, jo realizēto tonnu skaits pārskata gadā pieauga par 22%, kā arī būtisku minerālmēslu un graudu cenas palielināšanos visā pasaulē, kas tieši ietekmēja uzņēmuma apgrozījumu. Izaugsme ir vērojama abos pamatdarbības virzienos,” teikts SIA “Scandagra Latvia” vadības ziņojumā. Jānorāda, ka SIA “Scandagra Latvia” pamatdarbība ir sēklu, augu aizsardzības līdzekļu, mikroelementu, minerālmēslu un kaļķa produkcijas iepirkšana un realizācija lauksaimniekiem, kā arī graudaugu, eļļas un pākšaugu iepirkšana no lauksaimniekiem un tālāka realizācija sadarbības partneriem. Lursoft dati rāda, ka 2022. gadā audzis ne tikai SIA “Scandagra Latvia” apgrozījums, bet arī peļņa pēc nodokļiem, kas palielinājusies līdz 1,21 milj. EUR.

Šogad SIA “Scandagra Latvia” plāno nostiprināt savas pozīcijas sēklu, augu aizsardzības līdzekļu, mikroelementu, minerālmēslu, kaļķa produktu grupās, kā arī palielināt graudaugu, eļļas un pākšaugu iepirkšanas apjomus no lauksaimniekiem.

2009. gadā reģistrētais SIA “Scandagra Latvia” pieder zviedru Scandagra Group AB. Pērn uzņēmumā bija nodarbināti 60 darbinieki, uzņēmumam šobrīd reģistrētas 6 aktīvas struktūrvienības. SIA “Scandagra Latvia” nodokļu iemaksas valsts kopbudžetā 2022. gadā sasniedza nepilnu 1 milj. EUR.