"MADESTA" apgrozījums aizvadītajā gadā sarucis līdz 11,58 milj. EUR

07.09.2023 06:47:00

Metāla konstrukciju, lielgabarīta detaļu un izstrādājumu ražotājs enerģētikas nozares vajadzībām SIA “MADESTA” 2022. gadā koncentrējies tikai uz izstrādājumu ražošanu enerģētikas nozares vajadzībām un metāla apstrādes pakalpojumu sniegšanu, atsakoties no lielgabarīta metāla konstrukciju izgatavošanas. Tā rezultātā samazinājās uzņēmuma pārdošanas apjomi.

Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka pērn SIA “MADESTA” apgrozīja 11,58 milj. EUR, kas ir par 40,87% mazāk nekā gadu iepriekš. Samazinājusies arī uzņēmuma peļņa, kas pēc nodokļu nomaksas saruka līdz 376,38 tūkst. EUR (2021. gadā peļņa – 440,98 tūkst. EUR). Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “MADESTA” norādījusi, ka dažādu ekonomisko un politisko procesu rezultātā, tostarp karš Ukrainā, negatīvi ietekmēja izejmateriālu un produkcijas piegāžu ķēdes, kā arī palēninājās apgrozāmo līdzekļu aprites ātrums. Uzņēmums pagājušajā gadā turpināja darbu pie savas darbības efektivitātes veicināšanas, pārskatot biznesa organizatoriskos un tehnoloģiskos procesus, lai palielinātu SIA “MADESTA” darbības efektivitāti un samazinātu izmaksas, kā arī nodrošinātu konkurētspēju.

1999. gadā reģistrētā SIA “MADESTA” pērn bija darba devējs 87 darbiniekiem. Lursoft dati rāda, ka uzņēmums valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās pagājušajā gadā samaksājis 472,48 tūkst. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 238,97 tūkst. EUR.

Uzņēmuma vienīgais dalībnieks un patiesais labuma guvējs ir Sergii Ganzelynskyi no Ukrainas.