"Do It" iepriekšējā pārskata gadā apgrozījis 63,2 milj. EUR

15.09.2023 06:25:00

SIA “DO IT”, kas nodarbojas ar preču iepirkumu, pārdošanas stratēģijas izstrādi un produktu atlasi, piegādi “JYSK” veikalu tīkliem Baltijas valstīs, laika periodā no 2022. gada 1.marta līdz 2023. gada 28. februārim apgrozījis 63,2 milj. EUR. Salīdzinot ar gadu iepriekš, pērn SIA “DO IT” apgrozījums sarucis par 2,4%. “Apgrozījums samazinājies, jo ir pārtraukta preču tirdzniecība uz Baltkrieviju,” norādījis uzņēmums savā vadības ziņojumā. Lursoft izziņas dati rāda, ka uzņēmums pēc nodokļu nomaksas guvis 1,4 milj. EUR peļņu.

Pārskata gadā SIA “DO IT” saskāries ar pieaugošām transporta cenām, kā rezultātā sadārdzinājās preču pašizmaksa, bet jau no 2023. gada janvāra jūras transporta pārvadājumu cenas sāka kristies, un uzņēmums šo sadārdzinājumu ir veiksmīgi pārvarējis.

Nākamajā pārskata gadā SIA “DO IT” turpinās darbu pie sortimenta uzlabojumiem, lai nodrošinātu klientiem jaunas un mūsdienīgas preču kategorijas pie optimālām iepirkumu cenām. Aktīvi tikšot turpināts darbs pie mārketinga stratēģijas izstrādes, lai vēl vairāk pastiprinātu JYSK zīmola atpazīstamību Baltijas tirgos.

Lursoft izziņas dati rāda, ka SIA “DO IT” reģistrēts 2005. gadā. Uzņēmuma kapitāldaļu turētāji ir Lagerinn Dutch Holding BV no Nīderlandes (98,8%) un igauņu OU “Jysk Linnen’n Furniture” (1,2%). Pašam SIA “DO IT” pieder kapitāldaļas divos uzņēmumos – SIA “DJ Properties” un SIA “Jysk Linnen’n Furniture”.

Pērn SIA “DO IT” bijis darba devējs 194 darbiniekiem, samaksājot valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās 1,2 milj. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 0,6 milj. EUR.