Sporta preču tirgotājam VIVA SPORT būtisks apgrozījuma kāpums

21.09.2023 07:47:00

Sporta preču tirgotājs SIA “VIVA SPORT” laika periodā no 2022. gada 1. maija līdz š.g. 30. aprīlim kāpinājis apgrozījumu līdz 61,56 milj. EUR. Jānorāda, ka gadu iepriekš tirgotāja apgrozījums bija vien 12,6 milj. EUR, kas nozīmē, ka gada laikā rādītājs audzis teju piecas reizes. Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka ievērojamu pieaugumu piedzīvojusi arī SIA “VIVA SPORT” peļņa, kas pēc nodokļu nomaksas pagājušajā finanšu gadā sasniedza 4,72 milj. EUR (gadu iepriekš – 0,55 milj. EUR).

Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “VIV SPORT” norādījis, ka aizvadītajā finanšu gadā notika būtiskas izmaiņas ieņēmumu struktūrā – strauji pieauga ieņēmumi no vairumtirdzniecības –, jo uzņēmums kļuva par AS Jalajalg grupas loģistikas centru. Tāpat arī SIA “VIVA SPORT” strādājis pie tālākas mazumtirdzniecības attīstības, piemēram, 2023. gada 16. martā TC “Domina” atvērts jauns veikals “Nike outlet store”. Lursoft izziņā redzams, ka šobrīd SIA “VIVA SPORT” reģistrētas desmit aktīvas struktūrvienības, tostarp seši veikali un interneta veikals.

SIA “VIVA SPORT” reģistrēts 2014. gadā un pieder igauņu AS Jalajalg. Aizvadītajā finanšu gadā SIA “VIVA SPORT” bija darba devējs 60 darbiniekiem. Lursoft dati liecina, ka 2022. gadā tirgotājs nodokļu iemaksās valsts kopbudžetā samaksājis 5,12 milj. EUR, tostarp 0,34 milj. EUR valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās un 0,17 milj. EUR iedzīvotāju ienākuma nodoklī.