Reģistrē izmaiņas "Stockmann" valdes sastāvā

22.09.2023 06:47:00

Izmaiņas reģistrētas SIA “Stockmann” valdes sastāvā, liecina Lursoft izziņas informācija. Uzņēmuma valdes priekšsēdētāja amatu atstājis Jari Esko Latvanen un viņa vietā iecelta Tove Regina Westermarck. Lursoft dati rāda, ka SIA “Stockmann” jaunā valdes priekšsēdētāja iepriekš nav ieņēmusi amatus citu Latvijas uzņēmumu valdēs vai padomēs. Vēl bez Tove Regina Westermarck SIA “Stockmann” valdē amatus ieņem arī Andres Alango un Jukka Naulapaa.

Jari Esko Latvanen ieņēma SIA “Stockmann” valdes priekšsēdētāja amatu kopš 2020. gada feburāra.

Pagājušajā gadā SIA “Stockmann” strādāja ar ievērojamu apgrozījuma pieaugumu, rādītājam palielinoties par 30,57% un sasniedzot 33,26 milj. EUR. “Pastiprinātais uzsvars uz daudzkanālu iepirkšanās pieredzi un digitālo attīstību veicināja ātrāku tuvināšanos tirdzniecības apjoma līmenim, kāds tas bija pirmspandēmijas laikā. Neskatoties uz to, saistībā ar inflācijas iztaisīto materiālu, telpu nomas un energoresursu izmaksu pieaugumu, uzņēmums 2022. gadu noslēdza ar zaudējumiem,” teikts SIA “Stockmann” vadības ziņojumā. Uzņēmums jau trešo gadu pēc kārtas strādājis ar zaudējumiem, 2022. gadā tiem sasniedzot 1,24 milj. EUR.

Somu kapitāla uzņēmums SIA “Stockmann” 2022. gadā bija darba devējs 304 darbiniekiem. Lursoft dati rāda, ka uzņēmums nodokļu iemaksās valsts kopbudžetā pērn samaksājis 5,74 milj. EUR.