"Baltic Wood Trading" reģistrēta komercķīla par 2,5 milj. EUR

17.10.2023 06:51:00

Jauna komercķīla reģistrēta kokapstrādes uzņēmumam SIA “Baltic Wood Trading”, liecina Lursoft izziņas dati. Ķīlas ņēmējs ir AS “SEB banka”, savukārt komercķīlas nodrošinātā prasījuma maksimālā summa – 2,5 milj. EUR. Lursoft izziņā redzams, ka SIA “Baltic Wood Trading” ieķīlājis četrus pamatlīdzekļus – trīs asinātājus un vienu garenfrēzmašīnu.

Kopumā SIA “Baltic Wood Trading” šobrīd reģistrētas trīs aktīvas komercķīlas.

Raimondam Liepiņam, Kasparam Kukainim un Kristapam Kaņepem piederošais SIA “Baltic Wood Trading” reģistrēts 2007. gadā. Pērn uzņēmums strādājis ar 24,8 milj. EUR apgrozījumu un 1 milj. EUR lieliem zaudējumiem.

“2022. gada rezultāti atspoguļoja vispārējo situāciju kokapstrādes nozarē, kuru ietekmēja iepirkšanas cenu pieaugums, kas saistīts ar pieņemtajiem ierobežojumiem un sankcijām preču importam no Krievijas un Baltkrievijas, kā rezultātā izveidojās izejvielu trūkums. Nestabilās situācijas dēļ būtiski samazinājusies realizācija, jo daudzi klienti samazināja iepirkumu apjomu, kā rezultātā vasarā darbinieku vairākums tika palaists atvaļinājumā un daļa atbrīvoti no darba,” teikts SIA “Baltic Wood Trading” vadības ziņojumā. Lursoft pieejamie dati rāda, ka aizvadītajā gadā uzņēmumā strādājis 41 darbinieks.