Veiktas izmaiņas "Zaļā josta" valdes sastāvā

29.11.2023 06:44:00

Vakar, 28. novembrī, izmaiņas notikušas SIA “Zaļā josta” valdes sastāvā, liecina Lursoft izziņas dati. No uzņēmuma valdes locekļa amata atcelts Mārtiņš Krūmiņš, kurš šajā amatā atradās kopš 2007. gada, un viņa vietā iecelts Valerijs Stankevičs. Lursoft izpētījis, ka V. Stankevičam šobrīd reģistrēti aktīvi amati deviņos uzņēmumos, tostarp valdes priekšsēdētāja amats SIA “Clean R”, valdes locekļa amats AS “Tīrīga” u.c.

Jānorāda, ka līdz ar vakar veiktajām izmaiņām SIA “Zaļā josta” valdē, mainīts arī valdes priekšsēdētāja Jāņa Lapsas tiesību apjoms. Ja līdz šim valdes priekšsēdētājam bija tiesības atsevišķi pārstāvēt uzņēmumu, tad no vakardienas – vien kopā ar jauniecelto valdes locekli.

Izlietotā iepakojuma, videi kaitīgo preču atkritumu, elektrisko un elektronisko iekārtu atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Zaļā josta” 2022. gadā palielināja savu apgrozījumu līdz 12,2 milj. EUR, bet peļņu līdz nepilniem 1,3 milj. EUR. Uz 2022. gada 31. decembri SIA “Zaļā josta” izlietotā iepakojuma un videi kaitīgu preču apsaimniekošanas programmās iesaistīto uzņēmumu skaits bija pieaudzis līdz 3195.

SIA “Zaļā josta” kapitāldaļu turētāji ir AS “CleanR Grupa” (70%) un AS “BAO” (30%).