Izbeigts “DC Holding” maksātnespējas process

01.12.2023 06:24:00

Lursoft Klientu Portfeļa monitorings ziņo, ka izbeigts AS “DC Holding” maksātnespējas process, jo izpildīts kreditoru prasījumu segšanas plāns. Jānorāda, ka uzņēmuma maksātnespēja tika pasludināta pagājušā gada oktobrī.

AS “DC Holding” reģistrēts 2002. gadā, tā patiesā labuma guvēja ir Krievijas valstspiederīgā Alexandra Gavrilova.

Lursoft izziņā redzams, ka AS “DC Holding” savulaik piederējušas vairāku uzņēmumu kapitāldaļas, tostarp arī SIA “DC restorāni”, kas bijis kafejnīcu tīkla “Double Coffee” īpašnieks. Vien dažas dienas pēc AS “DC Holding” maksātnespējas pasludināšanas, pērn ierosināts arī SIA “DC restorāni” tiesiskās aizsardzības process, taču jau š.g. janvārī tas izbeigts, jo tiesiskās aizsardzība procesa pasākumu plānu nebija atbalstījis Maksātnespējas likuma 42. panta trešajā daļā noteiktais kreditoru vairākums. Š.g. aprīlī pasludināts minētā uzņēmuma maksātnespējas process.

Jāpiebilst, ka uz š.g. 28. novembri SIA “DC restorāni” nodokļu parāds sasniedza jau 420,18 tūkst. EUR, tāpat arī Valsts ieņēmumu dienests uzņēmumam piemērojis divus nodrošinājumus. Jānorāda gan, ka AS “DC Holding” nav starp SIA “DC restorāni” kapitāldaļu turētājiem jau kopš 2021. gada aprīļa, kad par uzņēmuma vienīgo dalībnieku kļuva iepriekšējais līdzīpašnieks VH2M GmbH no Šveices.