Apturēta "Eltrade Group" saimnieciskā darbība

13.12.2023 06:20:00

Lursoft Klientu Portfeļa monitorings ziņo, ka Valsts ieņēmumu dienests pieņēmis lēmumu par vairumtirdzniecības uzņēmuma SIA “Eltrade Group” saimnieciskās darbības apturēšanu. Vienlaikus arī Valsts ieņēmumu dienesta Nodokļu nomaksas veicināšanas pārvalde piemērojusi aizliegumu SIA “Eltrade Group” veikt reorganizāciju. Jānorada, ka jau no pagājušā gada augusta uzņēmumam ir spēkā vēl viens nodrošinājums, kas paredz aizliegumu reģistrēt komercķīlas, tās pārjaunot vai grozīt. Lursoft dati rāda, ka SIA “Eltrade Group” šobrīd reģistrēta viena aktīva komercķīla.

Uz š.g. 8. decembri SIA “Eltrade Group” bija uzkrājis 61,17 tūkst. EUR lielu nodokļu parādu. Lai arī nodokļu parāds vairumtirdzniecības uzņēmumam SIA “Eltrade Group” reģistrēts jau ilgstoši, īpaši strauji tas palielinājās pagājušā gada augustā, kad sasniedza 55,66 tūkst. EUR. Vēl pagājušā gada jūlijā uzņēmuma nodokļu parāds bija ievērojami mazāks – 2,83 tūkst. EUR.

Jaroslavam Koļesņikovam piederošais SIA “Eltrade Group” nav aktuālu amatpersonu jau kopš š.g. 1. jūnija. Jānorāda, ka pēdējais pieejamais uzņēmuma finanšu pārskats ir vien par 2019. gadu, kad tas apgrozīja 2,39 milj. EUR un nopelnīja 48,85 tūkst. EUR.