Šogad "Vaderstad" plāno apgrozījuma un peļņas samazinājumu

19.12.2023 06:42:00

Laika periodā no 2022. gada 1. oktobra līdz š.g. 30. septembrim SIA “Vaderstad” kāpinājis savu apgrozījumu līdz 12,56 milj. EUR. Salīdzinot ar periodu iepriekš, uzņēmuma apgrozījums audzis par 49,34%. Lursoft dati liecina, ka aizvadītajā finanšu gadā palielinājusies arī SIA “Vaderstad” peļņa pēc nodokļiem, kas sasniegusi 1,61 milj. EUR (gadu iepriekš - 0,85 milj. EUR).

Iesniegtajā gada pārskatā zviedru kapitāla uzņēmums SIA “Vaderstad” norādījis, ka apgrozījuma lielumu ietekmēja veiksmīgs komandas darbs ar klientiem – apmācība, iepazīstināšana ar “Vaderstad” mašīnu un rezerves daļu ražošanu Zviedrijā, reklāmas, prezentācijas pasākumi ar mērķi popularizēt uzņēmuma pārdoto produkciju. Tāpat arī apgrozījuma pieaugumu sekmēja Eiropas Savienības fondu lielā pieejamība un finanšu sektora piedāvātais atbalsts zemniekiem.

Nākamam gadam SIA “Vaderstad” vadība ieplānojusi piesardzīgu budžetu ar apgrozījuma un peļņas samazinājumu.

2002. gadā dibinātais SIA “Vaderstad” aizvadītajā finanšu gadā bija darba devējs 10 darbiniekiem. Lursoft dati rāda, ka pērn uzņēmums nodokļu iemaksās valsts kopbudžetā samaksājis 2,04 milj. EUR.