SIA TAMRO pērn 63,580 milj.Ls apgrozījums

31.05.2013 08:49:00

Farmaceitisko izstrādājumu vairumtirgotājs SIA TAMRO savā iesniegtajā vadības ziņojumā, ka 2012.gads Latvijas ekonomikā ienesis vairākas pozitīvas, izaugsmi raksturojošas iezīmes un pēc vairāku gadu lejupslīdes līdzsvars ir iestājies arī medikamentu tirgū.

SIA TAMRO apgrozījumu aizvadītajā pārskata gadā veidojuši 63,580 milj.Ls, kas ir kritums par 11,86%. Apgrozījuma samazinājumu noteikušas vairāku medikamentu ražotāju loģistikas stratēģijas izmaiņas, pārvietojot distribūcijas centrus uz citām Eiropas Savienības valstīm vai nomainot stratēģisko partnerus. Uzņēmuma peļņa pērn sarukusi par 3,86% līdz 2,587 milj.Ls. Kā norāda uzņēmuma vadība, Latvijas farmācijas tirgū SIA TAMRO spējis pārliecinoši saglabāt savu tirgus daļu, galvenokārt pateicoties veiksmīgi realizētajai aptieku lojalitātes koncepcijai Aptieka 1.

Jaunajā pārskata gadā, neskatoties uz sīvo konkurenci un pieticīgajām medikamentu tirgus attīstības tendencēm, SIA TAMRO plāno kāpināt realizācijas apjomus vietējā tirgū, galveno uzsvaru liekot uz aptieku lojalitātes koncepcijas Atieka 1 pilnveidošanu un attīstību.

Lursoft pieejamā informācija liecina, ka Somijas Tamro Oyj piederošais SIA TAMRO Latvijā reģistrēts 1993.gada vidū ar nosaukumu SIA MEDIKAMENTU LIELTIRGOTAVA & TAMDA. Uzņēmums iekļauts Latvijas 500 lielāko uzņēmumu sarakstā.