Pērn "Viessmann" gan apgrozījuma, gan peļņas kritums

22.03.2024 09:31:00

Apkures katlu un apkures sistēmu vairumtirgotājs SIA “Viessmann” 2023. gadā strādājis ar 5,08 milj. EUR apgrozījumu. Salīdzinot ar gadu iepriekš, pērn vairumtirgotāja apgrozījums sarucis par trešdaļu. Lursoft dati rāda, ka samazinājusies arī SIA “Viessmann” peļņa pēc nodokļiem – ja 2022. gadā tā bija 1,05 milj. EUR, tad pērn – 0,59 milj. EUR.

Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “Viessmann” norādījis, ka kredītu procentu likmes Latvijā jau ilgstoši ir bijušas starp augstākajām Eirozonā teju visos kreditēšanas segmentos. “Procentu likmes ir galvenais iemesls, kāpēc Latvijā jūtami ir sabremzējusies būvniecība privātajā sektorā un ilgtermiņā būvniecības aktivitāte ir krietni zemāka nekā Lietuvā un Igaunijā,” norādījis uzņēmums, piebilstot, ka ražotāju novērtējums tuvākajiem mēnešiem joprojām ir pesimistisks, tāpēc tiek gaidīts eksporta pasūtījumu kritums.

2001. gadā reģistrētā SIA “Viessmann” kapitāldaļu turētājs ir vācu Viessmann Holding International GmbH. Uzņēmuma apmaksāto pamatkapitālu veido 213,43 tūkst. EUR.