"Merks" un "Merks Mājas" vadītāja amatus atstājis Andris Bišmeistars

02.04.2024 06:29:00

Lursoft Klientu Portfeļa monitorings ziņo, ka š.g. 31. martā Andris Bišmeistars atcelts gan no SIA “MERKS”, gan arī SIA “Merks Mājas” valdes priekšsēdētāja amatiem. SIA “MERKS” valdes priekšsēdētāja amatu Andris Bišmeistars ieņēma kopš 2018. gada novembra, bet SIA “Merks Mājas” – kopš 2020. gada aprīļa beigām.

Lursoft izziņā redzams, ka šogad februārī Andris Bišmeistars kopā ar SIA “Jāņa Kārkliņa zvērinātu advokātu birojs” dibinājis SIA “ANGERN BAU”, kur ieņem arī valdes locekļa amatu. Tāpat arī A. Bišmeistars aizvien ieņem amatus trīs uzņēmumos, kas saistīti ar “Merks” grupu, - SIA “Zaķusala estates”, SIA “Industriālais parks” un SIA “Ropažu priedes”, kā arī vada 2022. gadā dibināto elektroenerģijas ražošanas uzņēmumu SIA “BAJA SOLAR”, kurā ir viens no kapitāldaļu turētājiem.

Jānorāda, ka ar š.g. 1. aprīli SIA “MERKS” vadībai pievienojies Jānis Sīlis, kuram tāpat kā otram valdes loceklim Jānim Zilgmem piešķirtas tiesības atsevišķi pārstāvēt uzņēmumu. Tikmēr SIA “Merks Mājas” valde turpina darbu vienas amatpersonas sastāvā, uzņēmuma valdes locekļa krēslu ieņemot Mikum Freimanim.