"TZMO Latvija" turpinājis strādāt ar zaudējumiem

02.04.2024 06:48:00

Higiēnas preču, pārsienamo materiālu, inkontinences līdzekļu, kopjošās kosmētikas, bērnu autiņbiksīšu un kosmētikas, kā arī biomateriālu tirdzniecības uzņēmums SIA “TZMO Latvija” 2023. gadā palielinājis apgrozījumu līdz 9,1 milj. EUR, kas ir par nepilniem 4% vairāk nekā gadu iepriekš. Neskatoties uz to, SIA “TZMO Latvija” arī pagājušajā gadā turpinājis strādāt ar zaudējumiem, to apmēram pieaugot līdz nepilniem 136 tūkst. EUR.

Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “TZMO Latvija” norādījis, ka zaudējumi 2023. gadā saistīti ar vairākiem aspektiem. “2023. gadā mātes uzņēmums vairākas reizes palielināja iepirkuma cenas dažādām preču grupām. Ņemot vērā, ka lielākā daļu mūsu klientu ir lielo tīklu uzņēmumi, cenu maiņa saskaņā ar noslēgtajiem līgumiem vairākas reizes gadā un operatīvi veicama nebija iespējama,” norādījis SIA “TZMO Latvija”, piebilstot, ka 2023. gadā ievērojami pieaugušas arī citas, ar pārdošanu saistītās, izmaksas.

2023. gadā SIA “TZMO Latvija” izveidoja jaunu struktūrvienību – Eiropas ilgtermiņa aprūpes centru “Aprūpes skola”. Lai sekmīgi realizētu šo projektu, bija nepieciešami papildu izdevumi. Tāpat arī uzņēmums atvēris pārstāvniecību Igaunijā, kā arī turpināja jaunā loģistikas centra celtniecību, 2023. gadā būvniecībā ieguldot 5,24 milj. EUR.

Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “TZMO Latvija” norādījis, ka Krievijas bruņotais iebrukums Ukrainā atstājis dramatiskas un paliekošas sekas uz ekonomisko situāciju. SIA “TZMO Latvija” 2023. gadā turpināja adaptēt savu darbību, jo lielu daļu no uzņēmuma produkcijas tika ražota Ukrainā un Krievijā, no kurienes preces vai nu vairs nav iespējams importēt, vai arī preču importēšana ir ļoti apgrūtinoša.

Šogad SIA “TZMO Latvija” plāno apgrozījuma pieaugumu par 5,3%.

SIA “TZMO Latvija” reģistrēts 2000. gadā un pieder poļu TORUNSKIE ZAKLADY MATERIALOW OPATRUNKOWYCH - SPOLKA AKCYJNA. Uzņēmums pārstāv tādus zīmolus, kā Bella, Seni, Happy, Herbs, Pollena Eva, Matopat, Codubix u.c. Pērn uzņēmumā bija nodarbināti 38 darbinieki.