“SAKRET” apgrozījums sasniedzis 13,52 milj. EUR

10.04.2024 10:38:00

Sauso būvmaisījumu ražotājs SIA “SAKRET” iesniegtajā gada pārskatā norādījis, ka 2023. gadā būvmateriālu tirgū valdīja liela nenoteiktība. No vienas puses, tirgū vērojamo apjoma kritumu izraisīja EURIBOR likmju vairākkārtēja paaugstināšana, kas būtiski sadārdzina hipotekāro kredītu maksājumus, bet, no otras puses, aktīvi turpinās dažādi projekti, kas tiek finansēti no Eiropas Savienības fondiem. “Atsevišķiem būvmateriāliem, kam savulaik tika novērots īpaši krass cenu pieaugums, 2023. gada sākumā bija raksturīgs cenu kritums, piemēram, metālam un kokmateriāliem. Šī tendence atgrieza zināmu optimismu būvniecības tirgus dalībniekiem,” skaidrojis SIA “SAKRET”.

Lursoft pieejamais gada pārskats liecina, ka 2023. gadā SIA “SAKRET” apgrozījums sasniedzis 13,52 milj. EUR, kas ir par 5,12% vairāk nekā gadu iepriekš. Tāpat arī palielinājusies sauso būvmaisījumu ražotāja peļņa, kas pēc nodokļu nomaksas sasniegusi 1,07 milj. EUR.

Balstoties uz makroekonomikas prognozēm Latvijai laika periodam no 2024. līdz 2026. gadam, uzņēmums plāno turpināt savu darbību ar mērenu realizācijas apjoma pieaugumu turpmākajos gados.

SIA “SAKRET” reģistrēts 2003. gadā un pieder AS “SAKRET HOLDINGS”, savukārt uzņēmuma patiesais labuma guvējs ir Māris Ķelpis. Pērn SIA “SAKRET” nodokļu iemaksās valsts kopbudžetā samaksājis 2,02 milj. EUR, tostarp 0,33 milj. EUR valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās un 0,17 milj. EUR iedzīvotāju ienākuma nodoklī. Uzņēmumā aizvadītajā gadā bija nodarbināti 50 darbinieki.