“Bildberg” 2023. gadā kāpinājis apgrozījumu par 39%

11.04.2024 06:27:00

Jelgavas novada uzņēmums SIA “Bildberg”, kas savulaik bija zināms kā SIA “Uzars celtniecība”, 2023. gadā kāpinājis apgrozījumu par 39%. Lursoft pieejamā informācija liecina, ka pagājušajā gadā būvniecības uzņēmuma apgrozījums sasniedza 22,3 milj. EUR, kas ir augstākais rādītājs visā uzņēmuma pastāvēšanas vēsturē. Pēc tam, kad gadu iepriekš SIA “Bildberg” strādāja ar 568,47 tūkst. EUR zaudējumiem, pagājušo gadu tas noslēdzis ar 271,29 tūkst. EUR peļņu pēc nodokļu nomaksas. Jāpiebilst, ka pagājušajā gadā SIA “Bildberg” bija nodarbināti 27 darbinieki, uzņēmumam valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās samaksājot 197,65 tūkst. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī 108,02 tūkst. EUR.

Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “Bildberg” norādījis, ka 2023. gadā tas kāpinājis savu apgrozījumu līdz vēsturiski augstākajai atzīmei, galvenokārt pateicoties noslēgtajiem “Projektē/ Būvē” līgumiem 2022. gadā, kuros būvniecība uzsākta 2023. gadā. “Uzņēmuma stratēģija piedalīties konkursos, kuros pats būvnieks veic projektēšanu, būvniecību un autoruzraudzību, pilnībā sevi attaisnojusi. Šie līgumi ir izpildīti nolīgtajos termiņos, kā arī paredzētajā budžetā, kas nodrošināja uzņēmuma stabilitāti un ilgtspējīgu izaugsmi,” norādījis SIA “Bildberg”, skaidrojot, ka 2023. gadā turpināja aktīvi piedalīties valsts un pašvaldību iepirkumos, kā arī privāto pasūtītāju konkursos.

SIA “Bildberg” savā vadības ziņojumā arī atzinis, ka pērn tas izjutis Krievijas pilna mēroga iebrukuma sekas Ukrainā, jo turpinājās iesāktie līgumi, kuriem būtiski pieauga izmaksas izejmateriālu un energoresursu pieauguma dēļ. Tāpat arī pērn bija ievērojami jūtama būvniecības apjoma lejupslīde.

SIA “Bildberg” reģistrēts 2006. gadā un pieder Gatim Bērziņam.