“Ceļu būvniecības sabiedrība “Igate”” pagājušajā gadā nopelnījusi 1,46 milj. EUR

11.04.2024 06:43:00

SIA “Ceļu būvniecības sabiedrība “Igate”” apgrozījums 2023. gadā, salīdzinot ar gadu iepriekš, audzis par 17,16%, sasniedzot 35,56 milj. EUR. Iesniegtajā vadības ziņojumā uzņēmums norādījis, ka vairāk nekā 80% no kopējā apgrozījuma pērn veidoja ienākumi no paveiktajiem būvdarbiem. Atlikusī ienākumu daļa veidojās no produkcijas un pakalpojumu realizācijas, no kuriem būtiskākos ieņēmumus veido asfalta ražošana divās asfalta rūpnīcās.

Lursoft dati rāda, ka pēc tam, kad gadu iepriekš SIA “Ceļu būvniecības sabiedrība “Igate”” strādāja ar 1,39 milj. EUR zaudējumiem, aizvadītais gads noslēgts ar 1,46 milj. EUR peļņu. Pērn uzņēmumā strādāja 186 darbinieki, būvsabiedrībai valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās samaksājot 1,4 milj. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 0,76 milj. EUR.

Pagājušajā gadā SIA “Ceļu būvniecības sabiedrība “Igate”” veikusi būvdarbus vairākos VSIA “Latvijas valsts ceļi” projektos, no kuriem lielākais darbu apjoms veikts uz vietējā autoceļa Nr. 1011 Dobele – Lestene – Tukums, kur darbi tiks paveikti 2024. gadā. Tāpat arī pagājušajā gadā pabeigta vērienīgā veloceļa Imanta – Daugavgrīva būvniecība Rīgas pašvaldībā. Pērn SIA “Ceļu būvniecības sabiedrība “Igate”” veikusi būvdarbus arī Jelgavas, Mārupes, Salaspils un vairākos Zemgales pašvaldību objektos. Līdztekus publiskajiem pasūtītājiem, arī 2023. gadā uzņēmums turpināja kāpināt veikto darbu apjomu pie privātajiem klientiem.

1991. gadā reģistrētā SIA “Ceļu būvniecības sabiedrība “Igate”” patiesie labuma guvēji ir Eva Peilāne un Baiba Radžele.