“CrossChem” šogad prognozē 25 - 30 milj. EUR apgrozījumu

25.04.2024 09:32:00

Ķīmisko preču ražotāja un piegādātāja SIA “CrossChem” apgrozījums 2023. gadā veidoja 21,08 milj. EUR, kas galvenokārt atspoguļo ķīmijas preču un izejvielu cenu tirgus dinamiku šajā periodā, pretstatā 2021. un 2022. gados novērotajai. Izejvielu cenu samazināšanās pozitīvi ietekmēja SIA “CrossChem” likviditāti, ļaujot vairāk investēt attīstībā, modernizācijā un  profesionālā komandā. Pārskata gadu SIA “CrossChem” noslēdza ar 407,05 tūkst. EUR peļņu pēc nodokļu nomaksas. Pēr uzņēmums nodokļu iemaksās valsts kopbudžetā samaksāja 2,22 milj. EUR.

Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “CrossChem” atzīst, ka ģeopolitiskā situācija pasaulē rada aizvien jaunus izaicinājumus, bet, neskatoties uz to, ķīmijas patēriņš un nepieciešamība pēc tās turpina pieaugt. Uzņēmums seko saviem iepriekš noteiktajiem attīstības plāniem, turpinot attīstīt ķīmisko preču aprites infrastruktūru, palielinot preču portfeli un pakalpojumus, kā arī paplašinot preču noieta tirgus. Paplašinot piedāvāto produktu klāstu Baltijā, SIA “CrossChem” saredz stabilu iespēju 2024. gadā palielināt pārdošanas apjomu un ieņēmumus. Uzņēmuma vadība šogad prognozē apgrozījumu 25 – 30 milj. EUR apmērā.

Olaines novada uzņēmums SIA “CrossChem” reģistrēts 2007. gadā un pieder SIA “ChrossChem International”, savukārt uzņēmuma patiesie labuma guvēji ir Ričards Andersons un Jana Muzičenko.