“Pure Chocolate” apgrozījums audzis līdz 4,03 milj. EUR

02.05.2024 06:20:00

Šokolādes izstrādājumu ražotājs SIA “Pure Chocolate” 2023. gadā palielinājis apgrozījumu par 11,83%, rādītājam pērn sasniedzot 4,03 milj. EUR. Apgrozījuma pieaugums galvenokārt saistīts ar sekmīgu darbību vietējā tirgū. Pēc tam, kad gadu iepriekš SIA “Pure Chocolate” strādājusi ar 156,69 tūkst. EUR zaudējumiem, pagājušais gads noslēgts ar 19,49 tūkst. EUR peļņu. Lursoft dati rāda, ka pagājušajā gadā šokolādes izstrādājumu ražotājs nodokļu iemaksās valsts kopbudžetā samaksājis 378,20 tūkst. EUR. Pērn uzņēmumā strādāja 54 darbinieki.

SIA “Pure Chocolate” jaunā zīmola stratēģija ir nodrošinājusi jaunus noieta tirgus ar uzņēmuma zīmola produkciju. Iesniegtajā vadības ziņojumā norādīts, ka uzņēmuma darbības fokuss ir uz pakāpenisku izaugsmi gan esošajos, gan jaunajos tirgos, attīstot stabilu noieta tirgu. 2023. gadā SIA “Pure Chocolate” turpināja esošās sadarbības, kā arī uzsāka jaunas sadarbības ar ievērojamiem tirdzniecības partneriem Vācijā, Dānijā, Itālijā, Nīderlandē, Rumānijā, ASV, Japānā, Spānijā un Ukrainā.

Uzņēmums norādījis, ka nākotnē tiks investēts zīmola attīstībā un jaunu receptūru izstrādē, lai nostiprinātos kā “premium” klases inovatīvs zīmols ar starptautisku atpazīstamību.

SIA “Pure Chocolate” lielākais kapitāldaļu turētājs ir KS “BaltCap Latvia Venture Capital Fund AIF”.