"Tez Tour" apgrozījums audzis, taču peļņa mazāka

07.05.2024 10:50:00

Pagājušo gadu kā gana veiksmīgu raksturo SIA “Tez Tour”, kura apgrozījums pērn palielinājies par 21,49%. Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka tūroperators 2023. gadā apgrozīja 39,45 milj. EUR, pārskata gadu noslēdzot ar 0,57 milj. EUR peļņu. Lai gan SIA “Tez Tour” apgrozījums 2023. gadā audzis, uzņēmuma peļņa, salīdzinot ar gadu iepriekš, sarukusi uz pusi mazāka. To galvenokārt ietekmēja dažādi ārējie faktori, tostarp augstais inflācijas līmenis, kā arī Gazas un Izraēlas konflikts. “Ieņēmumi no operācijām uz Ēģipti ievērojami samazinājās, jo Gazas konflikta dēļ samazinājās arī pieprasījums,” norādījis SIA “Tez Tour”.

SIA “Tez Tour” plāni 2024. gadam ir turpināt ilgtspējīgas darbības stratēģiju, samazinot riskus un palielinot peļņu. Tāpat arī uzņēmums paredzējis palielināt apjomus un pievienot jaunus galamērķus, piemēram, no Rīgas uz Maroku un Malagu.

Lursoft dati rāda, ka tūroperatora SIA “Tez Tour” kapitāldaļu turētājs ir spāņu GERMESINVEST SL. Pērn uzņēmumā bija nodarbināti 27 darbinieki.