SIA Kurekss pērn mazinājis ar tirgus un valūtas svārstībām saistītos riskus

02.07.2013 10:32:00

Pagājušais gads Ventspils novada uzņēmumam SIA Kurekss bijis saspringts, taču kopumā veiksmīgs, savā iesniegtajā gada pārskatā norādījusi uzņēmuma vadība.

Tradicionāli visvairāk produkcijas SIA Kurekss arī 2012.gadā realizājis Lielbritānijā, kā arī Ēģiptē, kur nu jau tiek realizēta liela daļa zāģmateriālu. Tāpat arī veiksmīgi rezultāti uzņēmumam bijuši Dienvidkorejā, Francijā un Beļģijā.

2012.gadā SIA Kurekss apgrozījumu veidojuši 29,467 milj.Ls, kas ir par 1,886 milj.Ls mazāk nekā 2011.gadā. Pārskata gads noslēgts ar 1,121 milj.Ls peļņu pēc nodokļu nomaksas.

SIA Kurekss vadība norāda, ka uzņēmums līdzsvarojis realizācijas apjomus pa reģioniem, tādejādi mazinot ar tirgus un valūtu svārstībām saistītos biznesa riskus. Kā iepriekš plānots, pērn vairāk nekā 4 milj.Ls ieguldīti jaunu ražošanas iekārtu un papildus nekustamā īpašuma iegādē, uzņēmumam dod turpmāku darbības efektivitātes paaugstināšanos.

SIA Kurekss reģistrēts 1995.gadā un pateicoties veiksmīgajiem finanšu rādītājiem iekļauts starp Latvijas TOP 500 lielākajiem uzņēmumiem. Uzņēmuma īpašnieki ir Arnis un Jānis Apsīši.