Lielākos ieņēmumus SIA Tieto Latvia pērn nodrošinājusi Rietumeiropa un Skandināvija

14.08.2013 12:12:00

IT nozares uzņēmums SIA Tieto Latvia patlaban ar darba vietu nodrošina vairāk nekā 650 darbiniekus, no kuriem vairāk nekā 400 ir speciālisti projektu vadības, programmatūras izstrādes un konsultāciju jomā. SIA Tieto Latvia klienti ir vadošie Latvijas un Baltijas uzņēmumi, nozīmīgas valsts un pašvaldību iestādes, nozīmīgi Ziemeļvalstu uzņēmumi un finanšu institūcijas Austrumeiropā, Centrāleiropā, Āfrikā un Tuvajos Austrumos.

2012.gadā SIA Tieto Latvia neto apgrozījums bijis 24,015 milj.Ls, kas, salīdzinot ar 2011.gadu, pērn palielinājās par 2,800 milj.Ls. Tiesa gan, uzņēmuma peļņa pirms nodokļiem samazinājusies par 8,4%, jo veikti būtiski ieguldījumi uzņēmuma darbinieku kvalifikācijas celšanā un attīstībā. Pārskata gadu uzņēmums noslēdzis ar 2,029 milj.Ls peļņu pēc nodokļu nomaksas.

Kā redzams gada pārskatā publicētajā informācijā, vislielākos ieņēmumus aizvadītajā gadā SIA Tieto Latvia nodrošinājusi Rietumeiropa un Skandināvija (11,064 milj.Ls), aiz kuras seko Latvija ar 5,590 milj.Ls, NVS valstis (4,477 milj.Ls).

Nākotnē SIA Tieto Latvia paredzējusi turpināt izaugsmi, jo, kā norāda uzņēmuma vadība, pašreizējā ienākumu bāze ir stabila, turklāt zināšanas un pieredze, rentabilitāte un vēlme sasniegt labus rezultātus paver uzņēmumam jaunas iespējas Ziemeļvalstīs. Šogad uzņēmuma vadība paredz stabilu ražošanas apjoma pieaugumu, saglabājot nedaudz zemāku rentabilitātes līmeni.