Plāno uzsākt SIA Mepha Baltic likvidācijas procesu

27.08.2013 11:13:00

SIA Mepha Baltic pērn aizvadījis savu sešpadsmito darbības gadu, kuru pabeidzis ar 76,160 tūkst.Ls lielu peļņu. Salīdzinot ar 2011.gadu, pērn uzņēmuma peļņa samazinājusies par 45,15%. Aizvadītajā gadā arī sarucis SIA Mepha Baltic apgrozījums, kurš samazinājies par 70,57%, nokrītoties līdz 1,050 milj.Ls.

Pērn uzņēmumā turpinājusies iepriekšējā gadā uzsāktā restrukturizācija. Pārskata gada laikā uzsākta un pabeigta SIA Mepha Baltic integrēšana kompānijā UAB Sicot Biotech. Uzņēmuma pamatlīdzekļi pārdoti UAB Sicor Biotech struktūrvienībām Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. 2013.gadā SIA Mepha Baltic darbība, kā norāda uzņēmuma vadība, tiks koncentrēta tikai uz Mepha medikamentu Simepar un Dolobene sēriju izlaidi Baltijas tirgum. Pēc šīs funkcijas nodošanas kompānijai Merckle, tiek plānots uzsākt SIA Mepha Baltic likvidācijas procesu.

SIA Mepha Baltic savu darbību Latvijā uzsācis 1995.gadā, kad pirmos savus darbības mēnešus strādājis ar nosaukumu SIA JĀNIS JM, kas pēc tam nomainīts uz SIA MEPHA CENTRS LATVIJĀ. Savu pašreizējo nosaukumu SIA Mepha Baltic ieguvis 1999.gada nogalē. Uzņēmuma kapitāldaļu turētājs ir Šveices Mepha Schweiz AG.