SIA Novatours atsācis strādāt ar peļņu

30.08.2013 08:16:00

Tūrisma operators SIA Novatours pagājušajā gadā lielāko uzmanību pievērsis sniegto pakalpojumu kvalitātes uzlabošanai, norādīts iesniegtajā vadības ziņojumā. Tāpat arī tūroperators 2012.gadā veicis pasākumu virkni, lai paplašinātu lidojumu ģeogrāfiju un atklātu jaunus čartera maršrutus. Pielietojot jaunākās datortehnoloģijas, SIA Novatours ieviesis arī jaunus pārdošanas kanālus.

Visu iepriekšminēto pasākumu komplekss uzņēmumam pagājušajā gadā ļāvis sasniegt pozitīvus rezultātus, palielinot apgrozījumu un gūstot peļņu.

Pērn SIA Novatours palielinājis savu apgrozījumu par 37,79%, audzējot to līdz 11,432 milj.Ls. Pēc 2011.gada 5,474 tūkst.Ls zaudējumiem, aizvadīto gadu tūrisma operators pabeidzis ar 529,688 tūkst.Ls peļņu. Pagājušā gada veiksmīgie finanšu rādītāji iezīmē SIA Novatours pakāpenisku atkopšanos no krīzes, jo pēc vairāku gadu pārtraukuma atkal reģistrēts apgrozījuma pieaugums, kā arī atsākts strādāt ar peļņu. Pēdējais gads, kurā SIA Novatours strādājis ar peļņu, bijis 2009.gads.

SIA Novatours turpmāko attīstību paredzēts vērst uz uzņēmuma pārdošanas apjomu un tirgus daļas pakāpenisku palielināšanu.

SIA Novatours Latvijā strādā kopš 2000.gada, uzņēmuma lielākais kapitāldaļu turētājs ir lietuviešu NOVATURAS UAB, kuram pieder 90,98% uzņēmuma daļu.