SIA Labība un kvalitāte komercķīla par 6,001 milj.Ls

27.11.2013 11:48:00

Klientu Portfelis ziņo, ka vakar jauna komercķīla reģistrēta Aizputes novada graudaugu, pākšaugu un eļļas augu sēklu audzētājam SIA Labība un kvalitāte. Vakar reģistrētās ķīlas ņēmējs ir AS Citadele banka, savukārt kā parādnieks norādīts SIA Labība un kvalitāte īpašniekam DK-LATVIA FARMING A/S piederošais cūkkopības uzņēmums SIA NYGAARD INTERNATIONAL. Ķīlas nodrošinātā prasījuma maksimālā summa sastāda 6,001 milj.Ls. Par labu komercbankai ieķīlāts mikroautobuss TOYOTA HIACE un traktortehnika.

Jāpiebilst, ka graudu audzētājam šī ir bijusi samērā aktīva nedēļa, jo arī pirmdien, 25.novembrī reģistrēta komercķīla. Gluži tāpat kā vakar reģistrētajai, arī tās ņēmējs ir AS Citadele banka, bet parādnieks - SIA NYGAARD INTERNATIONAL. Tiesa gan, pirmdien reģistrētās komercķīlas summa bijusi ievērojami mazāka, tā veido 702,804 tūkst.Ls.

SIA Labība un kvalitāte darbojas kopš 1999.gada. Pagājušajā gadā uzņēmums apgrozījis 747,878 tūkst.Ls, gadu noslēdzot ar 60,821 tūkst.Ls peļņu.

Jānorāda, ka dāņu uzņēmumam DK-LATVIA FARMING A/S vēl bez SIA Labība un kvalitāte un SIA NYGAARD INTERNATIONAL pieder arī 2004.gadā dibinātais nekustamā īpašuma sfērā strādājošais SIA Zeme un grauds.