Inčukalns Timber aizvadītajā pārskata periodā apgrozījis 4,465 milj.Ls

12.12.2013 11:14:00

AS Inčukalns Timber iesniegtajā pārskatā norāda, ka laika periodā no 2012.gada 1.septembra līdz šā gada 31.augustam tā apgrozījumu veidojuši 4,465 milj.Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo periodu, mežizstrādes uzņēmumam tas ir samazinājums par nepilniem 3%. Kā skaidro uzņēmuma vadība, apgrozījuma samazinājums saistīts ar mazāku pieprasījumu pēc zāģbaļķu šķirošanas pakalpojumiem no saistītajiem uzņēmumiem. Tāpat arī AS Inčukalns Timber iesniegtajā vadības ziņojumā informē, ka izstrādes apjomi šajā pārskata periodā mežistrādē samazinājušies par 15%, kas saistīts ar izstrādes apjomu samazinājumu AS Latvijas valsts meži ilgtermiņa mežistrādes līgumu platībās, tomēr atsevišķiem mežistrādes sortimentiem pieaugot realizācijas cenai, mežizstrādes apgrozījums ir saglabājies iepriekšējā pārskata gada līmenī.

Pārskata gadu AS Inčukalns Timber noslēdzis ar 303,750 tūkst.Ls peļņu.

Pārskata periodā AS Inčukalns Timber veicis vairākas nozīmīgas investīcijas, lai turpmāk uzlabotu sniegto pakalpojumu kvalitāti. Uzņēmuma teritorijā veikti vērienīgi asfalta seguma atjaunošanas darbi, iegādāta jauna zāģbaļķu tehnika.

Lai nākotnē uzņēmums saglabātu mežizstrādes apjomus iepriekšējo gadu līmenī, nākošajā pārskata periodā iecerēts palielināt īpatsvaru augoša meža (cirsmu) iegādei no privātiem mežu īpašniekiem. Papildus tam AS Inčukalns Timber plāno sākt sniegt kokmateriālu transporta pakalpojumus privātiem mežu īpašniekiem, kā arī sākt kokmateriālu iepirkšanu mežā pie ceļa.