Pasludina Sporta kluba Liepājas Metalurgs maksātnespēju

11.04.2014 10:43:00

Vakar, 10.aprīlī, saņemtas ziņas par SIA Sporta klubs Liepājas Metalurgs maksātnespējas pasludināšanu. Par procesa administratoru iecelts Sergejs Kravčuks.

Lursoft datu bāzēs pieejamajā tiesas spriedumā redzams, ka sporta kluba maksātnespēja pasludināta, jo pēdējos gados tas strādājis ar zaudējumiem, tādēļ patlaban tam ir izveidojušies parādi, ko vairs nav iespējams samaksāt. SIA Sporta klubs Liepājas Metalurgs parāds AS Liepājas Metalurgs patlaban veido jau 744,809 tūkst.EUR, parāds piegādātājiem sasniedzis 41,975 tūkst.EUR, kā arī papildus jau minētajam, saskaņā ar operatīvo bilanci uz 2014.gada 1.aprīli, sporta klubam ir aprēķināts aktuālo maksājamo nodokļu apmērs 21,486 tūkst.EUR, kuriem gan vēl nav iestājies apmaksas termiņš, taču pēc termiņa iestāšanās to nebūtu iespējams segt līdzekļu trūkuma dēļ.

Kā zināms, AS Liepājas Metalurgs faktiski finansēja SIA Sporta klubs Liepājas Metalurgs darbību un AS Liepājas Metalurgs maksātnespējas procesa pasludināšanā aizvadītajā gadā ir būtiski negatīvi iespaidojusi sporta kluba darbību un to praktiski vairs nav iespējams turpināt.

SIA Sporta klubs Liepājas Metalurgs reģistrēts 1997.gadā un pieder AS Liepājas Metalurgs un SIA Pērle LM. Lursoft pieejamie dati rāda, ka sporta klubam patlaban ir reģistrēts arī aktuāls nodrošinājums, kuru piemērojis AS Liepājas Metalurgs maksātnespējas administrators, nosakot maksātnespējas atzīmi kapitāldaļām.