Rehabilitācijas centrā Līgatne pērn rehabilitācijas pakalpojumus saņēmuši 2094 pacienti

16.04.2014 12:14:00

Pagājušajā gadā SIA Rehabilitācijas centrs Līgatne piedzīvojis valdes nomaiņu. Kā norādīts iesniegtajā vadības ziņojumā, aizvadītā gada novembrī sasaukta ārkārtas dalībnieku sapulce, kuras laikā no savu pienākumu veikšanas atbrīvota esošā uzņēmuma valde, jo tās darbības rezultātā pasliktinājies rehabilitācijas centra finansiālais stāvoklis un uzkrājies nodokļu parāds.

2013.gadā medicīniskās rehabilitācijas pakalpojumus SIA Rehabilitācijas centrs Līgatne saņēmuši 2 094 pacienti, tajā skaitā 349 valsts apmaksātajā programmā dienas stacionārā. Vidējais ārstēšanās laiks rehabilitācijas centrā valsts apmaksātajiem pacientiem pērn bijis 13 dienas, savukārt maksas pacientiem – 9 dienas.

SIA Rehabilitācijas centrs Līgatne vadība savā ziņojumā skaidro, ka pagājušā gada saimnieciskās darbības rezultāti vērtējami kā neapmierinoši. Lai arī tā apgrozījums pērn palielinājies par nepilniem 4%, sasniedzot 1,043 milj.EUR (733,327 tūkst.Ls), rehabilitācijas centrs vēl aizvien strādājis ar zaudējumiem, kuri pagājušajā gadā veidojuši 148,182 tūkst.EUR (104,143 tūkst.Ls), un joprojām nav spējis tikt galā ar pieaugošajiem parādiem. Centra zaudējumu galvenais iemesls ir amortizācijas atskaitījumi, nodokļu parādu un kavējumu naudas pieaugums par laikā nesamaksātajiem nodokļiem, kā arī parāds par siltumenerģiju.

Līgatnes novada domei piederošajam SIA Rehabilitācijas centrs Līgatne pagājušā gada nogalē ierosināts tiesiskās aizsardzības process. Lai nodrošinātu saskaņotā tiesiskās aizsardzības procesa plāna izpildi, uzņēmums izvirzījis vairākus būtiskus nosacījumus, tostarp veselības aprūpes un rehabilitācijas maksas pakalpojumu cenu politikas pārskatīšanu, autotransporta izmantošanas lietderības pārskatīšanu, sniegto maksas veselības aprūpes un rehabilitācijas pakalpojumu apjoma palielināšanu, sadarbību ar tūrisma operatoriem u.c.