Spodrībai trešo gadu pēc kārtas zaudējumi

06.05.2014 14:12:00

AS Spodrība 2013.gadā turpinājusi attīstīties izvēlētajos mājķīmijas un kosmētikas virzienos, produkcijas realizāciju nodrošinot, izmantojot gan stratēģiskā vairumtirgotāja starpniecību mazumtirdzniecības tīklā, gan piegādājot produkciju bez starpnieku pakalpojumiem.

AS Spodrība norāda, ka pagājušajā gadā uzņēmums noslēdzis sadarbības līgumus ar veikalu ķēdēm, ar ko līdz šim nodarbojies distribūtors, kā arī venā no lielveikalu ķēdēm tirgojis savu produkciju ar provāto preču zīmi. Tāpat arī, attīstot uzņēmuma produkcijas klāstu, aizvadītajā gadā Dobeles uzņēmums uzsācis jaunās produktu līnijas Kastanis un Vito granulētā mēslojuma izplatīšanu, piebilstot, ka jaunie produkti ir solis pretī uzņēmuma attīstībai citos produktu segmentos.

2013.gadā AS Spodrība strādājusi ar 2,469 milj.EUR (1,735 milj.Ls) apgrozījumu, kas ir par 3,32% vairāk nekā 2012.gadā. Tiesa gan, apgrozījuma pieaugums nav sekmējis uzņēmuma zaudējumu mazināšanos un pērn ražotāja zaudējumi pēc nodokļu nomaksas pieauguši līdz 333,302 tūkst.EUR (234,246 tūkst.Ls). AS Spodrība norāda, ka zaudējumu rašanās iemesls pagājušajā gadā bijušas neplānotās izmaksas, kas bijušas saistītas ar loģistikas pāreju uz ārpakalpojumiem, kā arī ievērojami līdzekļi tikuši iztērēti kompensāciju samaksai par darbinieku atbrīvošanu. Ar zaudējumiem AS Spodrība strādājusi jau trīs gadus pēc kārtas.